A Leicester bravúrja a Liverpool ellen, dühítő Spurs döntetlen

A Premier League huszadik fordulójából eddig lejátszott mérkőzések tartogattak meglepetéseket

 

A keddi játéknapon elhalasztották az Arsenal - Wolves és a Leeds - Aston Villa találkozókat, de szerencsére négy mérkőzést a hatból meg tudtak rendezni.

 

A négykor kezdődő találkozókon potyogtak a gólok, a Palace azok után, hogy sima vereséget szenvedett a Tottenham ellen, simán verte a Norwicht, már az első félidőben elintézték a vendégeket.

A West Ham egy kisebb mélyrepülés után magához tért, és a Watford otthonából hozta el a három pontot, ráadásul négyet lőttek a vendégek, nem volt kérdés itt sem a három pont.

A legtöbb indulatot talán a Southampton - Tottenham találkozó hozta, a nem egyértelmű játékvezetői döntéseknek köszönhetően. A Southampton Ward-Prowse látványos lövésével szerezte meg a vezetést a 25. percben, majd Salisu a 39. percben látványosan buktatta Son-t a tizenhatoson belül, amiért megkapta a második sárgáját. A büntetőt Kane magabiztosan a jobb felsőbe bombázta.

Ekkor azt lehetett hinni, a Spurs bedarálja a hazaiakat, ami egy szinten meg is történt, hiszen két érvényesnek tűnő gólt szerzett a londoni klub, de a VAR vizsgálata miatt elvettek kettőt is. Az egyiknél Kane a védőkkel egyvonalban kapott labdát, majd lőtt a kapuba, de videóbírózás kicentizte, hogy a válogatott csatár válla talán előrébb volt egy centivel, ezért nem adták meg a gólt. A másik esetben Fraser Forster kapus ugrott rá az ötös csücskénél lévő Dohertyre, ezért nem tudta megfogni a labdát, és az a kapuba csorgott. Kapustámadást ítéltek. Nehezen indokolható döntésnek tűnt ez is.

Bár ennek ellenére a Tottenhamnek volt még lehetősége a győzelem megszerzésére, de nem sikerült a javukra fordítani az ötven percnyi emberelőnyt. Az XG mutatók alapján 3-1-re kellett volna nyernie a Spursnek, de a helyzeteket értékesíteni kell.

Fraser kapus amúgy összesen 10 alkalommal tudott hárítani a mérkőzésen, ami az idényben eddig rekord egy olyan csapat kapusától, amely csapat végül nem szenvedett vereséget az adott találkozón.

Antonio Conte alatt a döntetlen ellenére pozitív az összkép a bajnokságban, hiszen négy győzelem mellett, a Southampton elleni találkozó volt a harmadik döntetlenje az olasz mesternek, aki a mérkőzés után egyértelműen csalódottan nyilatkozott.

"Nagyon magasak az igényeim, mert hozzászoktam a versenyképességhez és a győzelemhez, és az biztos, hogy nagy csalódás a számomra, amikor nem nyerünk."

"Sokat kell fejlődnünk. Az biztos, hogy ez egy lehetőség volt, amit elszalasztottunk. Ilyen helyzetekben meg kell próbálni élni a lehetőséggel, meg kell szerezni a három pontot."

 

A keddi játéknap záró mérkőzésén a Leicester City fogadta a Liverpoolt, a vendégek Salah révén a 15. percben büntetőt hibáztak, míg a hazaiak egy kontra végén Lookman lövéséből az 59. percben megszerezték a vezetést jelentő találatot.

Jürgen Klopp a mérkőzés után egyértelműen kifejezte, így nehéz lesz versenyben maradni a bajnoki címért.

 

Szerdán a Chelsea - Brighton és a Brentford - Manchester City találkozókat rendezik, csütörtökön már biztos, hogy elmarad az Everton - Newcastle találkozó, míg a Manchester United - Burnleyvel zárulhat a forduló.

 

A forduló mérkőzései, eredményei, gólszerzői