A Ferencváros legyőzte a Leverkusent

A Ferencváros győzelemmel fejezte be a nemzetközi szereplést

 

A Ferencváros bravúros győzelmet aratott a jóval esélyesebbnek tartott Leverkusen ellen, a németek a vereség ellenére is megnyerték a csoportot, míg a Fradi a győzelem ellenére is a negyedik helyen zárt, és búcsúzik nem csak az Európa Ligától, hanem a nemzetközi kupáktól is.

 

A mérkőzés egyetlen góljára a 82. percig kellett várni, egy szöglet után. Uzuni nem középre tekerte a labdát szögletből, hanem lepasszolta Zubkovnak, aki a bal oldalon a tizenhatoshoz és az alapvonalhoz húzódott, onnan tekert az ötösre, ahol Laidouni gyönyörűen bújt ki a védője mögül és fejelt a kapu jobb oldalába.

A csoport másik mérkőzésén a Celtic 3-2-re nyert a Betis ellen. A skótok a győzelem ellenére is maradtak a harmadik helyen, ami Európa Konferencia Liga folytatást ér nekik, a spanyolok pedig a csoport második helyén jutottak tovább.

 

EURÓPA LIGA, CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ

FERENCVÁROS - BAYER LEVERKUSEN 1-0

G.: Laidouni 82

Ferencváros: Dibusz - Botka, Blazic, S. Mmaee, Kovacevic - Laidouni, Loncar (Vécsei, 81.) - Zachariassen (Somalia, 70.) - Zubkov (Cabraja, 88.), Uzuni, Nguen (R. Mmaee, a szünetben)

Bayer Leverkusen: Lunyev - Recosz, Kossounou, Tapsoba (Tah, a szünetben), Sinkgraven - Aranguiz (Frimpong, 71.), Palacios (Andrich, 63.) - Amiri - Bellarabi (Diaby, 71.), Alario (Adli, 81.), Paulinho