Benzema duplával Bilbaóban nyert a Real Madrid

Elképesztően látványos gólokkal indult a mérkőzés, nyitott maradt a végéig, de a Real Madrid nyerte az előrehozott mérkőzést

 

Kedden és szerdán három korábban elhalasztott mérkőzést pótoltak, majd szerda este egy előrehozott mérkőzést is rendeztek, a 21. fordulóból még 2021-re előrehozott bajnokin az Athletic Bilbao fogadta a Real Madridot.

 

A vendégek már a negyedik percben megszerezték a vezetést, Kroos letett labdáját Benzema tekerte a védők takarásából a kapu bal oldalába.

A Real Madrid nem áll le, három perccel később Benzema már lesen volt, mikor kapta a labdát, de mivel ellenfél lábáról került elé a labda, a játékvezető megadta a gólt.

A Bilbao nem adta fel, nem szokásuk, a 10. percben Sancet lőtt húsz méterről a kapuba, a labda a jobb kapufáról pattant a hálóba.

A folytatásban gyűrték egymást a csapatok, a második félidőben néha a hazaiak álltak közelebb az egyenlítéshez, de Courtois nagyokat védett, majd az utolsó percekben Agirrezabala tartotta a lelket a csapatában.

A Real Madrid ugyan eggyel többet játszott, mint a riválisai, de nyolc pontra növelte az előnyét a Sevillával szemben, tizenháromra a Betisszel szemben, az Atletico Madrid csak az ötödik és tizenhét pontra van lemaradva, a Barcelona a hetedik és tizennyolc pont a hátrány.

 

LA LIGA, 2021/22

21. FORDULÓ

2021.12.22., Szerda 21:30

Athletic Bilbao - Real Madrid 1-2

G.: Sancet 10 ill., Benzema 4, 7