Xavi győztes városi derbin mutatkozott be a Barcelona kispadján

Xavi győzelemmel mutatkozott be
Xavi Hernandez első mérkőzésén a Barcelona edzőjeként győzni tudott. Az eredmény egy kicsit szerencsés, ráadásul legalább három játékosát is sérülés miatt kellett lehoznia. A győzelem egy kis erőt adhat a Barcelonának

Szerencsés győzelmet aratott a Barcelona Xavi első mérkőzésén, a középpályás edzőként tért vissza, és éppen egy Espanyol elleni győzelemmel mutatkozott be volt csapatánál.

 

Xavi Hernandez játékosként a klub ikonja volt, most edzőként is bemutatkozhatott. A Barcelona hazai pályán fogadta a városi rivális Espanyolt.

 

A mérkőzés érdekesen alakult. A Barcelona a vezetés megszerzéséig uralta a játékot, majd a hajrá igen forróra sikerült.

A hazai csapat a második félidő elején Memphis magabiztosan végrehajtott tizenegyesével szerezte meg a vezetést. A gól után a Barcelona visszább vett, vagy az Espanyol kapcsolt rá jobban, valószínűleg mind a kettő igaz. A vendégek végül két kapufát és egy ordító lehetőséget puskáztak el, és pont nélkül távoztak.

Ilias Akhomach kezdőkét debütálhatott a Barcelonában, egy félidő után jött helyére Abdessamad Ezzalzouli. A hajrában megsérült Nico González, rondán aláfordult a bokája, és Osca Minguezát is le kellett cserélni, de Busquets is sérülés miatt kért cserét.

Ennek ellenére Xavi debütálása a Barcelona kispadján sikeresnek volt mondható. Bár kellett hozzá nagy adag szerencse is, de a több mint hetvenezer néző a stadionban hazai győzelmet láthatott.

 

LA LIGA, 14. FORDULÓ

2021.11.20., SZOMBAT     Kezdés
BARCELONA

Memphis 48 (11-es)
1-0 ESPANYOL 21:00

 

Barcelona: Ter Stegen - Ósca Mingueza (Araújo 88), Piqué, Eric Garcia, Jordi Alba - Nico González (Demir 88), Busquets (Riqui Puig 78), Frenkie de Jong - Ilia Akhomach (Ezzalzouli 46), Memphis, Gavi (Coutinho 70)

Edző: Xavi Hernandez

Espanyol: Diego López - Aleix Vidal, Sergi Gómez, Cabrera, Adriá Pedrosa - David López (Manu Morlanes 56) - Adri Embarba (Wu Lei 78), Y.Herrera (Dimata 78), Darder (Loren Morón 90+5), Javi Puado (Nico Melamed 56) - Raúl de Tomás

Edző: Vicente Moreno

Ajánló: La Liga menetrend, eredmények, tabella