Spurs - Leeds 2-1 Conte első bajnoki győzelme, Reguilon első gólja

Tottenham - Leeds 2-1, Reguilón gólöröm
A Tottenham hazai pályán nyert a Leeds ellen. Sergio Reguilón megszerezte első bajnoki gólját a Tottenham színeiben.
ˆhirdetés

A Tottenham hátrányból fordítva nyert a Leeds ellen. Antonio Conte első bajnoki győzelmét ünnepelhette a Tottenham kispadján, míg Reguilon megszerezte első gólját a csapatban.

 

A Premier League 12. fordulójának záró mérkőzésén a Tottenham fogadta a Leeds Unitedet, és végül a hazaiak otthon tartották a három pontot.

 

Az első félidőben inkább a Leeds akarata érvényesült, a Tottenham nem nagyon tudott helyzetig sem jutni. A 44. percben Harrison tudott elmenni a bal oldalon, a középre tekert labdára Daniel James érkezett és lőtt az ötösön belülről a kapuba.

A szünetben felrázta Antonio Conte a játékosait, a második félidőben többet és erőszakosabban támadott a csapata, előbb Höjbjerg lőtt Lucas Moura visszapasszolt labdájából a kapu bal oldalába. Majd Dier végezhetett el szabadrúgást, a megpattanó labda a bal kapufára pattant, de arra Reguilón csapott le és lőtt közelről a kapuba.

Harry Kane továbbra sincs formában, bár közel járt már a gólszerzéshez, és a hazai szurkolók nagy örömére, volt kaput találó lövése, ami a kapusról a kapufára pattant...

Az utóbbi időszakban, ami nagyon látványos változás a Tottenhamnél: Antonio Conte végig égve irányította a csapatát az oldalvonal mellől. Látványosan gesztikulálva mutatta, ki hova helyezkedjen, és ha kellett, akkor nagy erőkkel szurkolásra biztatta a szurkolókat. A vége egy győzelem lett, látványos feltámadást produkálva mérkőzésen belül a Spurs.

A győzelem leginkább a tűzet, a hitet mutatta meg a hazaiak részéről, amit már nagyon régóta hiányoltak a nézők. A Leeds a végére teljesen elfáradt, a Spurs képes volt beszorítani a kapuja elé a vendégeket, így nem volt meglepő, hogy sikerült a fordítás.

A Tottenham a győzelemmel feljött a hetedik helyre, megelőzve az edzőt váltó Manchester Unitedet, míg a Leeds United csak a 17.

 

PREMIER LEAGUE, 12. FORDULÓ

2021.11.21., VASÁRNAP      
TOTTENHAM
Höjbjerg 58
Reguilón 69
2-1 LEEDS UNITED
D.James 44
17:30

Ajánló: Premier League eredmények, tabella, menetrend

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés