A Barcelona három gólos előnyt szórakozott el a Celta ellen, de nem ez a legnagyobb baj

Sergi Barjuan majdnem egy sima győzelemmel távozott megbízott edzői posztjáról, de a Barcelona hiába vezetett három góllal, döntetlen lett a vége a Celta Vigo ellen.

 

Nem sűrűn láttunk olyat a Barcelonától az utóbbi időszakban, hogy három góllal vezessen a bajnokságban, de a Celta ellen bő fél óra elég volt ehhez, de még az első félidő vége hozott egy fordulatot, majd a második félidőben érkezett a Celta Vigo feltámadása.

 

Ansu Fati már az ötödik percben látványos góllal szerzett vezetést, majd Busquets a 18. percben távolról tekert a bal alsóba, a 34. percben pedig Memphis fejelt a hálóba.

Nagyon úgy nézett ki, örömünnep lesz Sergi Barjuan búcsúja, hiszen az ideiglenesen megbízott edzőnek egyelőre ez volt az utolsó mérkőzése az első csapatnál, ugyanis a Barcelona megállapodott Xavival, aki hétfőtől hivatalosan a klub edzője lesz. Aztán még az első félidő vége előtt Ansu Fati a combjához kapott, és le kellett cserélni. Még nem tudni mennyit kell kihagynia az izomsérülés miatt. A második félidőre Eric Garcia sem jött ki, mivel a fiatal védő is megsérült.

Úgy látszik rosszul érintette a Barcelonát a két játékos sérülése, ugyanis Iago Aspas az 52. percben egyenlített, a 74. percben Nolito talált be, majd a 90+6. percben újra Aspas villant, gyönyörűen tekert a kapuba bal oldalába.

A hazai szurkolók és játékosok természetesen örömünnepet ültek, a vendégeik viszont jogosan terültek ki a pályán, három gólos előnyt nem sűrűn szokott kiengedni egy csapat, a Barcelonának sikerült.

De talán nem is az eredmény az igazán fájó, hanem Ansu Fati újabb sérülése.

 

LA LIGA, 13. FORDULÓ

2021.11.06., SZOMBAT     KEZDÉS
CELTA VIGO

Iago Aspas 52, 90+6

Nolito 74
3-3 BARCELONA

Ansu Fati 5

Busquets 18

Memphis 34
16:15