Real Madrid: Rüdiger a kiszemelt a védelembe

Antonio Rüdiger komoly kiszemeltje a Real Madridnak, a német válogatott védő távozik a Chelseatől?

 

A Real Madrid tovább erősítené a védelmét, Antonio Rüdiger tapasztalt, ráadásul akár ingyen is érkezhet a nyáron a spanyol klubhoz.

 

A 28 éves német válogatott középső védő szerződése nyáron lejár a Chelseavel. Egyelőre úgy tűnik, hogy távozni fog a londoni klubtól, és az egyik lehetséges célállomás a Real Madrid lehet a számára.

A Marca elemzése szerint két okból is fontos és jó megoldás lenne a Real Madrid számára a szerződtetése.

- lejár a szerződése, így ingyen igazolható

- nagyon tapasztalt védőről van szó, de még csak 28 éves.

A Real Madridnak fontos, hogy jó áron tudjon igazolni, a klub még mindig nyögi a koronavírus járvány okozta gazdasági nehézségeket. Így ideális lenne, ha ingyen, vagy nyomott áron szerezzék meg a védőt. Még nem tudni, hogy akár már januárban is megpróbálják szerződtetni. Ebben az esetben kedvezőbb áron próbálhatnak egyezségre jutni a Chelseavel. Ha a téli átigazolási időszakban nem sikerül megállapodásra jutni a klubjával, akkor utána már közvetlenül a játékossal is tárgyalhatnak. Ebben az esetben nyáron már ingyen válthat klubot Rüdiger.

A Real Madrid a nyáron David Alaba esetében is így járt el, lejárt a szerződése az osztrák hátvédnek a Bayern Münchennel, és mivel nem hosszabbítottak egymással a felek, nyáron átigazolási díj nélkül érkezett a klubhoz.

Carlo Ancelottinak fontos lenne még egy tapasztalt védő a keretben. A nyáron távozott Sergio Ramos, akinek lejárt a szerződése, és nem hosszabbítottak egymással a felek, végül a PSG-hez igazolt. Valamint Raphael Varane-ról is lemondott a Real Madrid, a Manchester United tett olyan ajánlatot a klubnak és a játékosnak is, amely mindenkinek elfogadható volt.

Így a védelem közepén csak Militao és Nacho maradt, valamint Vallejo, de nem valószínű, hogy sok játékpercet kap majd a klubnál. Militao helye megkérdőjelezhetetlen egyelőre, míg Nacho középső védős posztja nincs bebetonozva. Alaba eleinte a védelem bal oldalán kapott lehetőséget, de Ancelotti végül bevezényelte Nacho helyére baloldali középső védőnek, és Nacho kikerült a védelem bal oldalára.

Azért, hogy mélyüljön a keret, Rüdiger jó igazolása lehet a Madridnak. A 190 centi magas védő a Bundesligában a Stuttgart színeiben mutatkozhatott be, majd játszott a Roma-ban, 2017 óta pedig a Chelsea játékosa, így kimondható, komoly nemzetközi tapasztalata is van, a fizikailag is igen erős védőnek, aki már majdnem ötvenszeres német válogatottnak mondhatja magát.