Energikusabb középpályát épít a Real Madrid

Eduardo Camavinga szerződtetésével nem állt le a Real Madrid a középpálya felfrissítésvel

 

A Real Madridnál további erősítések várhatók a középpályán, a legújabb kiszemelt Aurelien Tchouameni a Monacótól. A 21 éves középpályás leigazolásához állítólag a Real Madrid áll a legközelebb. De természetesen Premier League klubok is érdeklődnek iránta. De Paul Pogba is szerepel a kívánságlistán, komoly változások várhatók a keretben.

 

A Real Madrid is megérezte, sokkal dinamikusabb játékra van szükség ahhoz, hogy nemzetközi szinten is felvegyék a versenyt a riválisokkal. Erre Modric és talán már Kroos sem képes, hiába van meg technikai képességük, de a sebesség, az energia, nem ugyanaz, mint például Eduardo Camavinga, vagy Fede Valverde esetében.

Az idény során egyelőre a Carlo Ancelotti féle Real Madrid a Mallorca ellen mutatta meg, mire képes a fiatalság, a lendület, és természetesen a top technikai képesség egybegyúrva. A 6-1-es győzelem során A Valverde - Camavinga - Asensio hármas szerepelt a középpályán, előttük pedig a Rodrygo, Benzema, Vini Jr. trió. Elképesztő sebességgel játszott ez a csapat, a középpályások erőtől duzzadó játéka teljesen megzavarta a Mallorca játékosait.

A 6-1-es győzelem után Ancelotti kénytelen volt változtatni, mert a fiatalokat is rotálni kell még, és rögtön nem jöttek az eredmények, a Villarreal ellen 0-0, a Sheriff elleni BL-mérkőzésen 2-1-es vereség (mondjuk itt a Real Madrid rengeteg helyzetet kihagyott), de a lényeg, látszott, mi a jövő, és mi a jövője a Real Madridnak.

A napokban felröppentek a pletykák Aurelien Tchouameni szerződtetéséről, a Monaco középpályása további lendületet adhat a csapatnak, ő is még csak 21 éves, vagyis a jövő játékosa. Várhatóan 60 millió euró körüli összegbe kerülhet a középpályás, aki szintén beleillik Florentino Perez fiatalítási menetrendjébe.

Viszont rövid távon Paul Pogba adhat még stabilitást a csapatnak. A 28 éves játékos szerződése lejár a nyáron a Manchester Uniteddel és még nem hosszabbított. Persze az ő esetében benne van a pakliban, hogy hosszabbít és rekord közeli fizetéssel marad Manchesterben, a Juventus is szívesen látná újra a soraiban. Míg a Real Madrid esetében fontos lehet az érkezése, Pogba mellett sokat fejlődhetne Camavinga, esetleg Tchouameni is, ha érkezik a klubhoz.

Pogba a rutinja mellett képes arra a dinamikus játékra, amire a klubnak szüksége lenne.

A Real Madrid esetében továbbra is lehet hallani Mbappé és Haaland szerződtetéséről, valamint Rüdigert is kiszemelték a védelem közepébe.

Összességében akár három olyan játékos is érkezhet a nyáron, akikért nem kell átigazolási pénzt fizetniük, mivel Pogba, Mbappé és Rüdiger is ingyen válthat klubot, ha nem hosszabbít idény közben. Természetesen cserében lesz magasabb aláírási pénz, és magasabb fizetés, de az érkezésükkel, valamint a jelenlegi keret játékosaival kiegészülve, újra világverő csapat alakulhat Madridban.