Vb-selejtező: Megérdemelten nyert Albánia Magyarország ellen

ˆhirdetés

Albánia először nyert a magyar válogatott, megérdemelt volt a hazaiak győzelme

 

Lehetett számítani rá, hogy kemény mérkőzésre készülhet a magyar válogatott Albániában, és a vége egy kellemetlen vereség lett. Az első félidőben inkább benne volt a pontszerzés a játékban, a másodikban viszont az albán fölény góllá érett, majd győzelemmé. A magyar válogatott visszacsúszott féltávnál a selejtező csoportban a negyedik helyre.

 

A mérkőzés legnagyobb helyzetét Kumballa révén az albánok hagyták ki. A 33. percben szöglet után beérkező labdát két méterről perdítette a kapu fölé.

Az első félidőben még Szoboszlai szabadrúgásánál volt lehetősége a magyar válogatottnak a gólra, de Berisha védeni tudott.

A szünetben a fejsérülést szenvedő Gulácsit kellett lecserélni, Dibusz állt a helyére

A mérkőzés egyetlen gólját Broja szerezte, egy ellentámadásból indult meg Broja a kapu felé, majd nem passzolt, hanem a tizenhatosról a kapu bal oldalába bombázott. Albánia nyert, a matematikai esély természetesen megmaradt, de Anglia öt mérkőzés után öt győzelemmel áll a csoport élén. Bravúrra lesz szükség a vb pótselejtezőt érő második helyért.

A hírek szerint az albán játékosok Edoardo Reja szövetségi kapitányuk állásáért is játszottak, mintha jobban akarták volna a győzelmet. Erőszakosabbak, gyorsabbak, és a végén kreatívabbak voltak. Anglia után újabb vereségbe szaladt bele a válogatott, de jön Andorra, ott már nyerni kell.

 

VB2022 Selejtező tabella

2021.09.05., VASÁRNAP     KEZDÉS
ALBÁNIA
Broja 87
1-0 MAGYARORSZÁG 18.00

 

ALBÁNIA: E. Berisha – Doka (Hoxhallari, 78.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Cekici, 69.), Gjasula, Trashi (Roshi, a szünetben) – Uzuni, Balaj (Broja, 78.), Bajrami (Laci, 63.)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi (Dibusz, 46.) – Orbán, Lang, Szalai A. – Botka (Varga R., 89.), Kleinheisler (Nikolics, 90+3.), Nagy Á., Gazdag (Sallói D., 67.), Fiola – Szoboszlai – Sallai R. (Hahn J., 88.)

 

ˆhirdetés