Súlyos vereség az angoloktól a vb-selejtezőn

ˆhirdetés

Az angolok négy góllal nyertek a vb-selejtezőn a magyar válogatott ellen.

 

Az angol válogatott végig irányította a mérkőzést, de az első félidőben még hősiesen tudott védekezni a magyar válogatott, helyzetet sem nagyon engedtek a játékosok, de a második félidőben egyre inkább kijött a két csapat közötti különbség, és ronda vereség lett a vége.

 

55. perc - 0-1 - Willi Orbán merészkedett előre a védelemből, de eladta a labdát a félpályánál, az ebből induló kontránál Grealish ment el a bal szélen, passzolt tovább Mountnak, aki az alapvonalról betette a kaputól hat méterre lévő Sterlingnek, aki kapásból a bal alsóba lőtt. Az angolok kegyetlenül kihasználták a mérkőzésen lényegében az első kitámadását a magyar válogatottnak. Ahogy rendezetlen volt a védelem, rögtön találtak szabad embert, aki nem hibázott.

63. perc - 0-2 - Szala Attila próbált indítani, de a félpályánál lefülelt labdát azonnal küldték vissza a támadóknak, Sterling jobbról középre lőtt, a labda felpattant Szalain, így lett jó fejre Kane-nek, aki a rövidre érkezve a léc alá fejelt.

69. perc - 0-3 - Shaw végezhetett el szögletet, a balról betekert labda Maguire fejét találta meg, aki hét méterről lefejelte a labdát, Gulácsi még beleért, de védeni nem tudta, becsorgott a gólvonalon túlra.

87. perc - 0-4 - Grealish cselezgetett a tizenhatoson belül tíz méterre a kaputól, mivel nem jutott lövőhelyzetbe, visszatette Rice-nak a labdát, aki huszonkét méterről a kapuba lőtt. Gulácsi kicsit bevédte a lövést, de talán nem sokat látott az előtte lévő védőktől, a labda sunyin suhant a kapura.

 

A magyar válogatott az első félidőben szorosan védekezett, a másodikra elkezdett elfáradni a csapat, talán először fejben, a kapkodásból eredő hibákat a türelmesen játszó angolok kihasználták. Aztán potyogtak gyorsan a gólok. A harmadik után a magyar válogatott is elkezdett támadni, Varga Kevin beállásával érkeztek a beadások is a jobb oldalról, viszont a támadó a ráadás perceiben megsérült, csúnyán aláfordult a bokája.

Az egész csapatról elmondható volt, nagyot küzdött az angolok ellen, de kijött a két válogatott közötti valós különbség. Az angolok még így is több tiszta helyzetet elpuskáztak, Kane két nagy helyzeténél is bravúrral hárított Gulácsi.

Összességében megérdemelten nyertek az angolok, kellemetlen kimondani, de még ennyivel is. Tulajdonképpen Anglia hozta a papírforma eredményt.

Magunkba roskadni nincs idő, vasárnap már jön az albánok elleni csoportmérkőzés. Az albánok is vereséget szenvedtek, őket a lengyelek verték 4-1-re. Az albánok ellen lehet javítani.

A statisztikusok szerint ez a 4-0-ás vereség volt az eddigi legsúlyosabb veresége a magyar válogatottnak a vb-selejtezők történelme során.

 

VB-SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG 0-4 ANGLIA
Sterling 55
Kane 63
Maguire 69
Rice 87
20.45

 

Magyarország: Gulácsi – Kecskés Á., Orbán, Szalai A. – Bolla B. (Varga K., 70.), Kleinheisler (Gazdag, 82.), Szoboszlai, Schäfer, Fiola – Sallai (Sallói, 66.), Szalai Á.

Anglia: Pickford – K. Walker, Stones, Maguire, Shaw – Ka. Phillips, Rice (J. Henderson, 88.) – Sterling, Mount (Lingard, 84.), Grealish (Saka, 88.) – Kane

ˆhirdetés