A PSG rosszul kezdte a Bajnokok Ligáját, ennél csak jobb várható Messiéktől

ˆhirdetés

Hiába kezdett először együtt a Messi - Mbappé - Neymar hármas, csak döntetlent játszott a PSG a Club Brugge ellen, de azért nem kell temetni a francia klubot

 

 

A PSG drukkerek, de még a semlegesek körében is, nagy volt a várakozás a Club Brugge - PSG mérkőzéssel kapcsolatban, hiszen először kezdett együtt a Messi - Mbappé - Neymar hármas. A nagy várakozásnak csalódás lett a vége.

 

A mérkőzés után Pochettino szavaiból kiderült, még sok a dolga a csapatnak, hiába vannak kiváló játékosaik, ha azok még nem szoktak össze, nem tudnak igazi csapatként együttműködni.

És ez látszott is a mérkőzésen, hiába szerezte meg a vezetést már a 15. percben a PSG, Mbappé passzából Ander Herrera révén, a belgák még a 27. percben egyenlítettek.

Hiába dominálta a mérkőzést inkább a PSG, de ez igazi helyzetekben nem látszódott. Messi próbálkozott távoli lövésekkel, de olyan sokat nem láthattunk tőle sem ezen a találkozón.

A Brugge 16 lövéssel próbálkozott, ebből 7 talált kaput, a PSG 9 lövéséből csak négy ment kapura, valamint volt egy Messi kapufa is. xG alapján is kiegyenlítettnek tűnt a mérkőzés, 1,33 vs 1,42.

Természetesen nagy a várakozás a PSG-vel szemben, sokaknak ellenszenves, ami ott történik, ezért jönnek a rosszindulatú kommentek, míg a csapat drukkerei nehezen tudják kivárni azt, hogy igazán jól játsszon a csapat. Ezzel a kerettel nem a bajnoki cím a siker, csak a Bajnokok Ligája győzelem lesz elfogadható, még a második hely is a csalódás kategóriába fog tartozni. Pedig láthattuk a Brugge ellen is, és korábban is volt rá tapasztalat, abból még, hogy összevásárolunk világsztárokat, nem lesz azonnal jól működő csapat. Ha olyan karakterekről van szó, akkor esetleg gyorsabban összeáll a játék, de még ez sem garancia a Bajnokok Ligája győzelemre.

Ráadásul érdekes a helyzet, hiszen Messi és Neymar korábban játszott már együtt a Barcelonában, talán könnyebben egymásra hangolódnak újra. De Neymar sem volt teljesen meggyőző minden mérkőzésen az utóbbi években, Messinek pedig komoly változás történt az életében és a pályafutásában is, hiszen két évtized után távozott Barcelonából. Kylian Mbappé esetében a nyár igen hangosra sikeredett, a francia játékos egyelőre úgy tűnik, nem fog hosszabbítani, és a nyáron a Real Madridhoz fog igazolni. Ezt a bizonytalan helyzetet a játékosnak és edzőnek is kezelni kell. Miközben egyelőre a nagy nevek közül Mbappé hozza a pontokat gólok és gólpasszok formájában.

A Brugge mindenesetre szerencsés pillanatban került össze a PSG-vel, mert ennél valószínűleg csak javulhat a franciák játéka. Az A-csoportban a Manchester City 6-3-ra nyert a Leipzig ellen, míg a Brugge - PSG párharcon 1-1-es döntetlen született.

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés