PSG: Ha most nem, akkor sosem?

ˆhirdetés

Miért volt annyira fontos a PSG-nek, hogy Mbappét még rekord közeli összegért sem engedte el?

 

A nyári átigazolási szezon egyik nagy csatája volt a PSG és a Real Madrid között Kylian Mbapéért. A francia támadót vinni akarta a Real Madrid, állítólag ő is menni akart, de a francia klub nem engedte.

 

Az ok igen egyszerű: A PSG meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját ebben az idényben, és erre most van a legnagyobb lehetőségük, hiszen kivételes keretet sikerült összehoznia a klubnak. Lényegében a katari tulajdonosok kijelentették, őket nem érdekli a pénz, abból van úgy is, olyan játékosból, mint Mbappé, viszont nincs sok.

Még akkor is szükségük van rá, ha sikerült megszerezni Lionel Messit, a támadósorban így összeállhat a Neymar, Mbappé, Messi hármas, akiktől retteghet minden védelem. Pochettinónak pedig az a feladata, hogy egy irányba terelje a három klasszist, mögéjük pedig stabil csapatot építsen. A három klasszist pedig nem lesz olyan nehéz egy célért pályára küldeni, hiszen Messi és Neymar a Barcelonában már játszott együtt, és a pletykák alapján újra akartak együtt játszani, csak egy ideig úgy tűnt, erre a Barcelonában kerül sor és nem a PSG-ben. Mbappé pedig, ha már maradt, kivételes lehetőséget kap arra, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen és olyan sztárokkal játszhat együtt, amilyen majd ő is lenni szeretne.

A PSG ugyan erre az idényre megtartotta Mbappé, de a Real Madrid próbálkozásaiból kiderült, hogy a spanyolok tényleg akarják a támadót. Mbappé pedig eddig nem hosszabbított, már sokadik ajánlatot dobta vissza, mert a Real Madridba akar igazolni. A spanyol klub állítólag 180-200 millió eurós ajánlatokkal bombázta a PSG-t, de a tulajdonosok csak rázták a fejüket. Sőt, néha látványosan elküldték a Real Madridot, nem kérnek belőlük.

Ennek az is lehet a vége, hogy Mbappé végül az idény végén ingyen távozhat Madridba. De valószínűleg a PSG-nél úgy vannak vele, a Bajnokok Ligája ennyit is megér nekik.

A Real Madrid pedig addig is megszerezte Camavingát a Rennestől. A középpályás a posztján nagy valószínűséggel lesz akkora sztár, mint a támadók között Mbappé már most is az.

 

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés