Necces magyar győzelem Andorra ellen

Magyarország - Andorra 2-1
Magyarország 2-1-re nyert Andorra ellen, Szalai Ádám szerezte a mérkőzés első gólját. A képen pedig köszöni meg a szurkolást a nézőknek Fiolával együtt
ˆhirdetés

Nehezen, de sikerült megtartani a vezetést és a három pontot hazai pályán Andorra ellen. Fontos három pontot szerzett a magyar válogatott a vb-selejtezőn

 

Látványos első húsz perc után, fájdalmas második félidőnek köszönhetően, izgulni kellett a hazai pontokért. De a lényeg, megvan a három pont.

 

Ideálisan indult magyar szempontból a mérkőzés, hiszen már a kilencedik percben megszereztük a vezetést Andorra ellen. Sallaival szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. A támadó felugrott a labdáért, Emili Garcia nemes egyszerűséggel a levegőben lévő Sallai lábát elkaszálta. A büntetőt Szalai Ádám értékesítette, Iker Alvarez elvetődött jobbra, a labda pedig középre érkezett. Ez volt Szalai Ádám 25. gólja a válogatottban.

Kilenc perccel később a szögletből érkező labdát Botka fejelte a kapu jobb oldalába, Schön tekert gólt érően a kapu elé, a védő pedig a magasabb védők között tudott gólt fejelni.

Ekkor azt hihettük gólzápor lesz a vége, de több magyar gólt nem láttunk. Az első félidőben a magyarok uralták a játékot, viszont a másodikban történt egy jelentős változás. A szünetben a csapat motorját Kleinheislert lecserélte Rossi, az addig agilisan játszó Sallai is pihenőt kapott. Majd egyre több lett a hiba a játékban, a 70. perc környékén a legjobb példa a fáradtságra, tompaságra, figyelmetlenségre: Szalai Attila hátul rendre eladta a labdát, hol röviden, hol pontatlanul passzolt. Jól jellemezte a válogatott szétesését a végére, amikor már Andorra egyre inkább kitámadott, a hibáknak köszönhetően rengeteg veszélyes szituáció alakult ki, csak az volt a szerencse, hogy nem egy erősebb válogatott játékosai csaptak le a labdákra.

A 67. percben egy komikus öngólt elkerült leshelyzet miatt a magyar válogatott a videóbíró ítéletének köszönhetően. A leshelyzet gyanús volt, mert magyar játékosról pattant a vendégekhez a labda...

A 82. percben viszont jött az andorrai szépítés Max Llovera lőtte közelről a kapuba a szabadrúgásból érkező és fejjel továbbcsúsztatott labdát. Az ötösön belülről, estében a kapu jobb oldalába bombázott.

Az utolsó tíz perc így tartogatott izgalmat bőven, mert ugyan volt magyar lehetőség is, a lelkes andorrai játéknak köszönhetően volt helyzete a vendégeknek is. Egy újabb pontrúgásból, kis szerencsével történelmi döntetlent érhettek volna el, minden tőlük telhetőt megtettek a vendégek. De a magyar válogatott is összeszedte magát a végére, és a bekapott gól után igazi helyzetet nem tudtak kialakítani az andorrai játékosok.

Egy nagyon simán induló és sima győzelemnek tűnő találkozót sikerült nagyon nehézzé tennie a válogatottnak. De örüljünk, megvan a három pont, ezzel továbbra is szoros a csoport második helyéért a harc. Az albánok simán nyertek San Marino ellen, míg a lengyelek az utolsó pillanatban pontot mentettek az angolok ellen.

A szeptemberi három vb-selejtező nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, az angolok hozták a papírformát, az albánok élesebbek voltak és fontos győzelmet arattak, Andorra ellen pedig megint kijött a fáradtság a végére, de legalább a három mérkőzésből a papírforma alapján a biztos győzelmet sikerült behúzni.

 

VB2022 Selejtező tabella

2021.09.08., SZERDA     KEZDÉS
MAGYARORSZÁG
Szalai Ádám 9 (11-es)
Botka 18
2-1 ANDORRA
Max Llovera 82
20.45

 

MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka (Tamás M., 90.), Lang, Szalai A., Fiola – Kleinheisler (Szoboszlai, 46.), Nagy Á. (Gazdag, 65.), Schäfer – Sallai R. (Sallói D., 46.), Szalai Á., Schön (Nikolics, 74.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

ANDORRA: Iker Álvarez – San Nicolás, Llovera, Emili García, Alavedra, Marc García – Aláez, M. Vieira (Cristian Martínez, 76.), Cervós (Alex Martínez, 76.) – Pujol (I. Lima, 80.), Ricard Fernández (V. Bernat, 80.)

Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez

 

ˆhirdetés