Mit várhatunk a Ferencvárostól az Európa Liga csoportkörben, tipp, előzetes, beharangozó

ˆhirdetés

A Ferencváros a G-csoportba került. Német, spanyol és skót ellenfelekkel mérkőzik meg a továbbjutásért. A Leverkusennel kezdi meg a csoportkört. Beharangozó, menetrend.

 

A Ferencvárosnak a G-csoportban a Leverkusen, Betis, Celtic hármason kell túljutnia ahhoz, hogy tavasszal is nemzetközi kupás maradjon. Ehhez elegendő egy harmadik hely is, mert ebben az esetben az Európa Konferencia Ligában, vagyis az idén induló új nemzetközi kupasorozatban folytathatja. Míg az első-két hely megszerzése esetén az Európa Liga egyenes kieséses szakasza következik.

 

Már a harmadik hely is bravúr lenne

A tippünk szerint a legnagyobb esély a harmadik hely elérése lehet, mivel ugyan papíron mind a három csapat erősebb, mint a Fradi, de van esély arra, hogy a Celticet megelőzve a harmadik helyen zárja a csoportot a magyar bajnoki címvédő. A játékoskereteket figyelve papíron mind a három ellenfél erősebb. A keret minősége a Celticéhez közelít, a skótok viszont eladták az átigazolási hajrában legjobb támadójukat, ami talán előny lehet a magyar csapat számára, de ha csak a játékosok értékét nézzük, akkor a Celtic kerete nagyjából kétszer annyit ér, mint a Fradié. A Betis keretének értéke hatszor magasabb, míg a Leverkusené tízszer.

 

A Leverkusen otthonában kezdi a Ferencváros az Európa Liga csoportkört

A csoportot a Leverkusen ellen kezdi a Fradi, a németek számítanak a legerősebbnek a csoportban, és láthattuk a mérkőzéseiket idén is a Bundesligában, elképesztően gyorsak, sok helyzetet dolgoznak ki, viszont a védelmük sebezhető. Ha a Fradi belemegy egy adok-kapokba, akkor abból nagy valószínűséggel a németek jönnek ki jobban. Az a nagy kérdés, hogy a Stöger féle csapat mennyire képes zártan védekezni, és ebből kontrázni. A selejtezőkön láthattuk, hogy egy fokkal támadóbb szellemben játszik a Fradi, mint Rebrov idején. Az ilyen mérkőzéseken ez több veszéllyel jár, mint előnnyel. Főleg amiatt, mert ugyan próbál állandóságot csempészni a csapat játékába az osztrák mester, de egyelőre sok a változás a keretben, olyan, mintha nem lenne meg még az alapcsapat. És támadást szervezni, építkezni úgy, hogy ne nyíljon ki teljesen a csapat nehezebb, mint megtanulni csapat szinten védekezni.

Az idény elejét borzolta a Boli kérdés, akit végül nem neveztek az Európa Ligába sem. Botka és Somália sérülés miatt nem utazott a csapattal, így rájuk nem számíthat Peter Stöger. Viszont természetesen jelezték, pontszerzés a cél a Leverkusen ellen is.

A Leverkusen egy döntetlennel kezdte a bajnokságot az Union Berlin otthonában, majd a Mönchengladbachot verték 4-0-ra, utána az Augsburg otthonában nyertek 4-1-re. Most hétvégén a Dortmund ellen játszottak egy elképesztően fordulatos hétgólos mérkőzést, aminek 4-3-as vereség lett a vége a számukra. Itt látszott igazán, hogy a védelem azért meglephető, ha kitámadnak.

 

A Betis és a Celtic sem kezdte meggyőzően az idényt

A csoportot nézve kérdés, hogy a Betis az Európa Ligát mennyire fogja fontosan kezelni, mivel egyelőre a bajnokság nem indult jól a számukra. Két 1-1-es döntetlen után vereség a Real Madridtól, itt viszont már látszott a javuló tendencia, most hétvégén a Granadát már legyőzték. A skót bajnokságban öt fordulót rendeztek, meglepetésre a Celtic három győzelem mellett már két vereséget is begyűjtött, ebben benne van egy Rangers elleni rangadón elveszített három pont is. Mind a két csapat számára egy hangulatjavító lehetőség az Európa Liga. Viszont a Ferencváros mindenki ellen úgy fog pályára lépni, mintha a Bajnokok Ligája döntőjét játszaná - vagyis csak remélhető -, így lehet esély a pontszerzésre. Mert a Fradi biztosan komolyan fogja venni a nemzetközi kupás szereplést, a többiek esetleg félvállról veszik a magyar csapatot. A Celticben viszont élhet egy revans-vágy, így ellenük kimondottan éles meccseket fog játszani a Fradi.

 

A Ferencváros mérkőzései az Európa Ligában, időpontokkal

LEVERKUSEN – FERENCVÁROS 2021.09.16., Csütörtök 18:45

FERENCVÁROS – BETIS 2021.09.30., Csütörtök 21:00

CELTIC – FERENCVÁROS 2021.10.19., KEDD 16:30

FERENCVÁROS – CELTIC 2021.11.04., Csütörtök 21:00

BETIS – FERENCVÁROS 2021.11.25., Csütörtök 21:00

FERENCVÁROS – LEVERKUSEN 2021.12.09., Csütörtök 21:00

 

Melyik TV adja a Ferencváros Európa Liga mérkőzéseit

Az M4 Sporton lehet látni élőben a Ferencváros EL-mérkőzéseit

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés