A Milan ellen megszakad Griezmann rossz sorozata?

Antoine Griezmann egyelőre csalódást keltő produkcióval tért vissza az Atletico Madridhoz, meddig lesz meg vele kapcsolatban a türelem?

 

Antoine Griezmann nagy reményekkel tért vissza korábbi sikerei színterére, de egyelőre csalódást keltő játékot nyújt, ami az Atletico Madrid eredményein is meglátszik.

 

Egyelőre él Diego Simeone bizalma Antoine Griezmann iránt, egyre több játékpercet kap az edzőtől, viszont Griezmann nem tud igazán beilleszkedni a klub játékába. Simeone is megjegyezte már, más játékos lett Griezmann, mint két évvel ezelőtt volt.

Ami természetesen nem meglepetés, hiszen két évet játszott egy más struktúrában, ráadásul egy olyan helyen, ahol igazán nem fogadták el, nem találták a helyét a csapaton belül. Ugyan a Barcelonában hozta a gólokat, adott gólpasszokat, de már-már idegen testként mozgott a csapatban.

Most pedig az Atletico Madridban mozog idegenként, nem találja a helyét, nem tud bekapcsolódni a játékba. Eddig öt mérkőzésen lépett pályára, de még nem szerzett gólt, nem volt kaput találó lövése, és nem adott gólpasszt sem, lényegében olyan, mintha nem lenne a pályán. Ezért szinte mondhatni emberhátrányban játszik a csapata olyankor, amikor lehetőséget kap.

Kérdés, hogy meddig lesz meg iránta a türelem. Természetesen meg lesz, hiszen a célja a klubnak egyértelműen az, hogy fontos játékosa legyen újra Griezmann. A francia világbajnok érkezése óta két győzelem, két döntetlen és egy vereség a mérlege az Atletico Madridnak. Az Espanyol ellen kezdett, 58 percet kapott, a lecserélése után szerezte a győztes gólokat a csapata. A Porto ellen az 56. percben állt be, de nem tudott változtatni a játékon, maradt a gól nélküli döntetlen. Az Athletic Bilbao ellen megint kezdett, de 55 perc után lecserélte Simeone, gól nem született ezen a mérkőzésen sem. A Getafe ellen is a kezdőben kapott helyet, a 67. percig lehetett pályán, Matheus Cunha érkezett a helyére, majd ezek után, a hajrában duplázott Luis Suárez és nyert idegenben 2-1-re az Atletico Madrid. Az utóbbi fordulóban az Alaves otthonában lépett pályára az Atleti, és Griezmann számára eljött az első olyan mérkőzés a visszatérése óta, amit végig játszhatott. Viszont az Alaves meglepetésre nyerni tudott 1-0-ra. A mérkőzésen mindent eláruló statisztika készült róla, nem volt lövése, nem próbálkozott cselezni, és nem is szerelt. Mintha nem lett volna a pályán, bár ez természetesen nem igaz, hiszen két légi párbajt megnyert.

Az Atletico Madrid kedden a Milan otthonában lép pályára Bajnokok Ligája mérkőzésen, egyelőre nem tudni, hogy Diego Simeone kezdőként, vagy csereként számít rá. De borítékolható, hogy a bizalmat meg fogja kapni, mert valamikor meg kell szakítania a rossz sorozatát. Griezmann a Bajnokok Ligája mérkőzésen magára találhat? Vagy tovább tart a rossz sorozata? Ez is egy fontos kérdése lesz a Milan elleni mérkőzésnek.

 

frissítés:

Griezmann a 61. percben állt be Koke helyére, a 84. percben szerezte meg az egyenlítő találatot a Milan ellen, a mindent eldöntő gólt a 90+7. percben Suárez szerezte büntetőből.