Mbappé sokba fog kerülni a Real Madridnak

ˆhirdetés

Kylian Mbappé lehet, hogy ingyen érkezik, de ettől függetlenül sokba fog kerülni a Real Madridnak

 

A Marca érdekes cikkben elemezte, ha jövő nyáron ingyen érkezik Kylian Mbappé a Real Madridhoz, akkor is sok költsége lesz a klubnak.

 

Most nyáron megpróbálta leigazolni a Real Madrid Kylian Mbappét a PSG-től, de a francia klub végül nem fogadta el a spanyol klub ajánlatát, ami valahol 200 millió euró körül lehetett. Lényegében kinevették a spanyolokat, lesöpörték az ajánlatot, meg sem hallgatták őket, a pénz nem számít alapon.

Mbappé szerződése lejár az idény végén, akkor ingyen válthat klubot a játékos, de ez valójában nem lesz ingyen. A Marca tippje szerint legalább 80 millió eurójába fog így is kerülni a francia játékos aláírása a Real Madridnak. Igaz, nem kell 200 millió eurót kifizetni a PSG-nek, nem kell velük tárgyalni, vagyis jóval olcsóbb lesz az átigazolása, mint amúgy.

Tovább gondolva az elemzést, ezt az aláírási pénzt, bónuszokat, jutalékokat, a 200 milliós átigazolás felett is kellene fizetnie a klubnak.

A Mbappé ügy még nincs lezárva, Franciaországban eléggé hisznek abban, hogy a klubnak sikerül meggyőzni a játékost a hosszabbításról. Már lehetett hallani 50 millió eurós fizetésről is, ami több, mint amennyit Neymar vagy Messi keres a klubnál. De itt az is kérdés, hogy Mbappé fejlődni akar, vagy a világ egyik legjobban fizetett játékosa akar csak lenni a PSG-ben. Ha fejlődni akar, akkor kitart, és valószínűleg megegyezik a Real Madriddal. 2022. január elsejétől jelen állás szerint a Real Madridnak már nem kell egyeztetnie a PSG-vel, hanem elég Mbappé képviseletével és a játékossal tárgyalni.

ˆhirdetés