Fantasztikus hangulat a magyar - angolon, de büntetés lehet a vége

ˆhirdetés

Teltház, hangerő, pohárdobálás és rasszista vádak a magyar - angolon

 

Az angol válogatott 4-0-ra nyert a magyar válogatott ellen, de valószínűleg nem lesz ennyivel lezárva a mérkőzés, egyes szurkolói megnyilvánulásokat az angolok jelzik az illetékeseknél. Hiába volt fantasztikus a szurkolás a mérkőzés nagy részén, a rasszista bekiabálásoknak komolyabb következményei lehetnek.

 

Az angol válogatott játékosai a mérkőzése előtt letérdeltek, de ez nem volt meglepő, előre jelezték. És nincs is ezzel semmi kivetnivaló. A magyar játékosok a szokott módon az Uefa rasszizmus elleni kampányának keretében a mezen hordott Respect feliratot érintette meg.

Annak ellenére, hogy a magyar szövetség is kérte, ne legyen fütyülés, azért bőven lehetett hallani, hogy kifütyüli a közönség az angol játékosokat.

A mérkőzés utáni nyilatkozatokban szinte mindenki jelezte, hogy ez nem esett nekik jól, de tudták, mire kell készülniük, és örülnek, hogy az egész csapat egységesen kiállt a saját véleményük mellett.

Ami viszont egyértelműen felháborította őket, több rasszista bekiabálás is érte a játékosaikat.

"Csak most hallottam a történteket, mivel nem hallottuk a kispadnál. Mindenki tudja, mit képviselünk csapatként, és ez teljesen elfogadhatatlan. Ezt jelentették az UEFA-nak" - mondta a mérkőzés után Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya. Aki azért elismerte, nem éppen érzékenyen ünnepelték a gólokat a magyar szurkolói tábor előtt. Viszont mérkőzés közben a játékosok nem hallották a bekiabálásokat.

Állítólag a bemelegítő Bellinghamet találták meg leginkább a szurkolók. Repkedte a műanyag poharak is, főleg Sterling góljánál ment a dobálás. Erre reagált Rice és Grealish is a pohárból ivással...

Lényegében ezeket a szavakat erősítette meg a többi játékos is, akit megkérdeztek az angol újságírók a rasszista bekiabálásokkal kapcsolatban. Ezek alapján komolyabb büntetés várható...

John Stones a BBC-nek a következőket mondta a rasszista skandálásról

"Személy szerint én nem hallottam, de később meséltek róla. Nagyon szomorú belegondolni, hogy ez történik a mérkőzéseinken. Remélem az UEFA vagy bárki, akinek ez a dolga, gondoskodik erről, és megteszi. Csapatként összetartunk és folytatjuk a harcot azért, amiben csapatként hiszünk, és amit helyesnek tartunk."

Azóta az angol szövetség is kiadott egy rövid közleményt:

"Rendkívül kiábrándító hallani a jelentéseket egyes angol játékosaink elleni diszkriminatív megnyilvánulásokról. Megkérjük a FIFA-t, hogy vizsgálja ki az ügyet. Továbbra is támogatjuk a játékosokat és a stábot abban a közös elhatározásunkban, hogy a diszkrimináció minden formája ellen küzdünk."

ˆhirdetés