Barcelona: Ansu Fatinak teher lehet a 10-es mez?

Veszélyes játék lehet Ansu Fatival a 10-es mez?

 

A Barcelona bejelentette, Ansu Fati kapta meg a 10-es mezt, amely Messi után felszabadult. Előtte többek között Ronaldinho, vagy Rivaldo viselte a 10-es mezt. Több kérdés is felmerült a szurkolókban.

 

- Korai még Ansu Fatira ekkora terhet rakni

- Vissza kellett volna vonultatni a mezt Messi után

 

Kezdjük az utóbbival: Visszavonultatni egy ekkora klubnál, mint a Barcelona, nem szokás, és felesleges lenne. Attól még, hogy Messi már nem játszik a Barcelonában, mindenki elismeri a történelmi értékét, mindenki elismeri mennyi mindent tett a klubért. Sőt nem kizárt, hogy majd valamilyen formában a jövőben fog még a klubnál dolgozni. De, mint tudjuk, a Barcelonánál nem lehet nagyobb egy játékos sem, még ha Lionel Messiről is van szó.

Ansu Fati az egyik legnagyobb tehetsége a Barcelonának. A klub történelmének legfiatalabb gólszerzője, és már a válogatottban is bemutatkozott. Természetesen a 10-es mezt tényleg a legnagyobbak és a nagyobb tapasztalattal rendelkezők szokták kiérdemelni. De jelenleg a keretben nem nagyon van más, aki megérdemelné ezt a mezszámot. Coutinho akár lehetne 10-es, de őt magát nem fogadták el még annyira a klubnál, az sem tudni, meddig fog maradni. Ansu Fatival viszont egész pályafutása során számítanának, jelenlegi ésszel, más tervük nem is lehet a játékossal. Ha a további nagyobb sérülések elkerülik, akkor hosszú távon ki is érdemelheti a mezt. De ez egy kicsit megelőlegezett bizalom is a klub részéről. A játékos eddigi teljesítményét nézve, valószínűleg élni fog ezzel a bizalommal.