Vini Jr. megérkezett, Bale gólt lőtt, hatgólos Levante - Real Madrid döntetlen a második fordulóban

Hat gólt és döntetlent hozott a Levante - Real Madrid bajnoki vasárnap este. Emlékezetes mérkőzést játszott a két csapat

 

Pedig nagyon úgy tűnt, ez egy sima Real Madrid siker lesz, hiszen már az ötödik percben megszerezték a vezetést a vendégek. De jött egy őrületes második félidő, és még további öt gól!

 

Benzema futott el a bal oldalon Alaba passzából, majd tette vissza a tizenhatoson belülre érkező Bale-nek, aki tizenöt méterről a kapu közepébe lőtt. Már az ötödik percben megvolt a vezetés a vendégeknek. Az első félidőben viszont nem született több gól.

Érdekesség, Bale 578 nap után szerzett újra gólt a Real Madrid színeiben. Tény, hogy az előző idényt kölcsönben a Tottenhamnél töltötte.

A második félidő első percében elaludtak a vendégek, Melero passzából lépett ki a tizenhatosnál a leshatárról Roger Martí, a lövésébe Courtois beleért, de a labda becsorgott a bal alsóba.

Az 57. percben jött az újabb pofon a Real Madrid számára. A jobbról betekert labdát Campana kapásból, belsővel a rövid, jobb felsőbe bombázta.

A bekapott gól után Carlo Ancelotti pályára küldte Vini Jr-t, Asensiót és Rodrygót, majd hat perccel később Carvajalt is. A madridi egyenlítés éppen Carvajaltól indult, aki határozottan szerzett labdát a saját alapvonalánál, majd Casemiro a középpályáról tökéletes, lapos labdával indította a leshatárról kilépő Vini-t, aki az ötös bal oldaláról a hosszúba passzolt.

A 79. percben újra a Levante szerezte meg a vezetést. A szabadrúgásból kapu elé tekert labdát Nacho nem tudta elfejelni, löktek rajta egyet, a labda a mögötte álló Alaba fejéről viszont éppen a középen befutó Rober elé került, aki az ötösről a kapuba lőtt.

De a vendégek nem adták fel, ekkor jött a mérkőzés gólja is egyben. A 85. percben a bal oldalon Benzema kapta a labdát, majd tette tovább a tizenhatoson belül az elinduló Vini-nek, aki szinte már az alapvonalról, elképesztő bokamozdulattal a hosszúba emelt.

Kijelenthető, két bajnoki alapján, hogy Vinícius Junior, vagyis Vini Jr. megérkezett. Ancelotti taktikájának is köszönhetően, nem csak cselez, hanem gólhelyzetbe is tud kerülni, és azokat egészen jó hatékonysággal értékesíti is. Eddig az öncélú cseleiben elveszett, ma pedig technikai kivitelezés szempontjából is két különleges gólt lőtt.

A hajrában úgy tűnt, esélye lesz a Madridnak a fordításra is, főleg akkor, amikor Rodrygo labdájával Vini indult volna meg, de a kapuból kifutó Aitor Fernandez kézzel védett a középpálya közepén. Mivel addigra Paco López, a hazaiak edzője, már kihasználta az összes cseréjét, így mezőnyjátékosnak kellett a kapuba állnia. Viszont a mérkőzés utolsó perceit, a ráadás hat perccel együtt, olyan profin védekezte ki a Levante, hogy lövés sem ment a hazai kapura. Maradt a 3-3.

 

LA LIGA, 2. FORDULÓ

2021.08.22., VASÁRNAP      
LEVANTE

Roger Martí 46

Campana 57

Rober 79

piros: Aitor Fernandez 87
3-3 REAL MADRID

Bale 5

Vini Jr. 73, 85
22.00

 

Ajánló: La Liga menetrend, eredmények, tabella

 

Levante: Aitor Fernandez - Miramón, Ruben Vezo, Rober, Clerc - Melero (Pablo Martínez 66), Radoja, Campana (Bardhi 78) - De Frutos (Franquesa 86), Roger Marti (Malsa 67), Morales (Cantero 79)

Real Madrid: Courtois - Lucas (Carvajal 65), Militao, Nacho, Alaba - Valverde (Jovic 82), Casemiro, Isco (Asensio 59) - Bale (Rodrygo 59), Benzema, hazard (Vini 59)