A Roma nagy fogása, Abraham a sztárigazolás

Az AS Roma megszerezte a Chelsea fiatal támadóját, Abraham lehet az olaszok nyári nagy fogása

 

Az AS Roma hivatalosan bejelentette Tammy Abraham szerződtetését. Abraham a Chelseavel az előző idényben megnyerte a Bajnokok Ligáját, de Lukaku érkezésével végképp bizonytalanná vált a helyzete. José Mourinho nagyon akarta a 23 éves angol válogatott támadót, aki Edin Dzeko helyére érkezett a római klubhoz.

 

A Roma bejelentette a megállapodást, ami szerint 40 millió euróért igazolták le Tammy Abrahamet a Chelseatől. De ez az összeg a további eredményektől függően változhat, valamint továbbértékesítés esetén a Chelsea is részesedik bizonyos százalékban az eladásból.

Abraham öt évre szóló szerződést kötött, vagyis 2026. június 30-ig szóló szerződést kapott új klubjától.

Valamint már kiderült, a 9-es mezt fogja viselni.

 

Tammy Abraham: "Érzed, amikor egy klub tényleg akar téged"

"Érzed, amikor egy klub tényleg nagyon akar téged - és a Roma azonnal nyilvánvalóvá tette az érdeklődését." - kezdte Abraham a szerződtetése után.

"A Roma egy olyan klub, amely megérdemli, hogy harcoljon a címekért és a trófeákért harcoljon. Megtapasztaltam már milyen a fő trófeákat megnyerni, és továbbra is ezekért akarok küzdeni. Szóval, segíteni akarom a csapatot, hogy elérje ezt, és arra szintre emelni a Romát, ahova való."

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy én lehetek a klub 9-ese, alig várom, hogy elkezdhessem, hogy segíthessek a csapatnak."

 

Miért váltott klubot Abraham

Tammy Abraham nagy nyertese volt Frank Lampard kinevezésének a Chelseanél. A játékos az U8-as korosztálytól kezdve volt a Chelsea játékosa, játszott kölcsönben a Swindon Town, a Swansea City és az Aston Villa színeiben is. Mikor a Chelseat kizárták az átigazolásokból, és Lampardot nevezték ki edzőnek 2019-ben, a klub ikonikus játékosa a fiatalok felé fordult, és az egyik azonnal bevethető fiatal, Abraham volt. Aki nem okozott csalódást lőtte a gólokat, bár a kora miatt is, nem tudott egyenletes teljesítményt nyújtani.

Mikor megnyílt az átigazolási piac a Chelsea számára is, megerősödött a német vonal, Havertz és Werner érkezésével egyértelműen nehezebb helyzetbe került Abraham, majd Lampard menesztése és Tuchel kinevezése után kegyvesztetté vált. Romelu Lukaku igazolása pedig egyértelmű jelzés volt a számára, ha játszani akar, akkor váltania kell.

A játékra a lehetőséget José Mourinhótól kaphatja meg, aki nyáron fogadta el a Roma felkérését. Az amerikai tulajdonos pedig egyértelműen egy nyertes mentalitású csapatot akar létrehozni, amelynek van esélye trófeákat is nyerni. A nyári átigazolási szezon sztárigazolása várhatóan Abraham lesz a Roma számára, aki már a jelenben is tudja segíteni a csapatát, de a korának köszönhetően hosszú távon is alapemberré válhat.