A PSG sportigazgatója célzott arra, mennyibe kerül Mbappé

ˆhirdetés

Kylian Mbappé nem lesz olcsó játékos, a franciák sokat nem akarnak veszíteni az üzleten.

 

Az utolsó rohamokra készül a Real Madrid Mbappé ügyben, így kiderült, állítólag 160 millió eurót ajánlott a spanyol klub a PSG-nek. Erre jött Leonardo nyilatkozata, a PSG sportigazgatója jelezte, ez egy tiszteletlen ajánlat.

 

Leonardo hosszú interjút adott többek között a Marca-nak, amiből kiderült, ha Mbappé távozni fog, akkor nem fognak akadályt gördíteni elé, de csak a saját feltételeik szerint mehet a 22 éves játékos. Akivel az idény során nagyon is számítottak, és terveznek. Nem örülnének, ha eligazolna.

Kis számolgatás után kiderült, mennyit is kérhet érte Leonardo és a PSG

Az interjúból kiderült, a Madrid által ajánlott 160 millió eurót nem veszik figyelembe, mivel messze elmarad a 18 éves Kylian Mbappé árától. A hírek szerint 180 millió euróért igazolták 18 évesen a támadót. Aki azóta ráadásul nem ugyanaz a játékos, rengeteget fejlődött. És ne felejtsük el, azóta már világbajnok is a francia válogatottal. Leonardo ráadásul jelezte, hogy eladás esetén tovább 35 millió eurót kell fizetniük a Monacónak.

Ebből arra lehet következtetni, hogy 200 millió euró körüli összeget szeretnének kapni a játékosért, ha tisztán számoljuk, akkor 215 millió eurót. És akkor azt nem is érdemes nézni, hogy a játékos ügynöke mennyit keresett az átigazolással. Stb.

A pletykák alapján úgy tudni, hogy a Real Madridnak éppen 200 millió eurója van arra, hogy átigazolja Mbappét. A kérdés, hogy tényleg fizetnek-e érte ennyit, egy olyan játékosért, aki jövőre ingyen is az övék lehet?

Az is valószínű, ha Mbappé marad a PSG-ben, majd nem hosszabbít, akkor igen kemény éve lesz. Mivel eddig Mbappét nem hatották meg a jobbnál jobb ajánlatok a PSG-től, így még az sem kizárt, hogy a lelátón végzi, és teljesen kijön a játékból.

A másik kérdés, hogy a jelenlegi Real Madrid játékosok mennyire fogják jól fogadni Mbappét, akinek a fizetése valószínűleg igen magas lesz. Messze több, mint a keretben a mostani csúcs. Ráadásul a játékosok többsége fizetéscsökkentésbe ment bele, hogy a klubot ne viselje meg nagyon a koronavírus járvány okozta helyzet....

A jelenlegi átigazolási rekord 222 millió euró, ennyibe került Neymart kivásárolni a szerződéséből, mikor a Barcelonától a PSG-hez igazolt. Mbappé ára ennél is magasabb lehet?

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés