Messi nélkül is élvezetes a Barcelona, négy gól a Real Sociedad ellen

Nem lesz rossz ez az új Barcelona, Messi nélkül is négyet lőttek a katalánok a Real Sociedad ellen

 

Megkezdte az új idényt a Barcelona is, és nem volt itt gond a játékkal. Természetesen másmilyen, mint Messivel volt, viszont gyorsabb a játék, nem egyszemélyes, igazi csapat jellege van Ronald Koeman Barcelonájának.

 

A Sociedad ellen Gerard Piqué fejjel szerezte meg a vezetést, Memphis tekerte oda szabadrúgásból. Azért  érdekesség, hogy éppen az a Piqué indította a gólok gyártását, aki a rajt előtt nem sokkal jelentős fizetéscsökkentésbe ment bele, hogy nevezni lehessen Memphist és Eric Garciát is.

Még az első félidő végén De Jong labdájából növelte kettőre az előnyt Martin Braithwaite. Aki az 59. percben újra betalált.

Majd a 82. percben a csereként beálló Lobete lépett ki és lőtt a kapu bal oldalába. És ha egy üzlet beindult, akkor jönnek e további gólok. A Real Sociedad a 85. percben Mikel Oyarzabal szabadrúgásából még szorosabbá tette a mérkőzést.

De végül nem sikerült a vendégeknek az egyenlítés, sőt Braithwaite passzából Sergi Roberto eldöntötte a mérkőzést a ráadás perceiben.

Viccesen megjegyezhetjük, már a tavalyi Messi mizéria során jelezte Braithwaite, hogy ha Messi megy, akkor jöhet neki a 10-es mez. A Real Sociedad ellen olyan eredményesen játszott, hogy a mémek szerint, már kijárna neki az a 10-es.

 

Gerard Piqué a mérkőzés után jelezte, idén is versenyképes lesz a csapat, minden trófeáért versenyezni fognak.

"Nem kell magyaráznom, mit képviselt Leo, mindannyian tudjuk" - beszélt Piqué a Messi utáni első bajnokiról a Movistarnak.

"Ő a legfontosabb játékos a klub történelmében, és a futball történelmében. De mindennek múlnia kell, folytatnunk kell. Úgy gondolom, hogy jó szinten vagyunk, nagyon versenyképesek leszünk. Meggyőződésem, hogy a végsőkig harcban leszünk a trófeákért."

"Igaz, hogy Leo nincs itt, ami azt jelenti, hogy talán nincs olyan tehetségünk, mint korábban. De a csapat megmutatta, egységesek vagyunk. Elől eredményesek vagyunk, és úgy hiszem, hátul, a hiba, majd a szabadrúgás ellenére is jók voltunk."

 

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA, 2021/22 - 1. forduló

2021.08.15., VASÁRNAP      
BARCELONA

Piqué 19

Braithwaite 45+2, 59

Sergi Roberto 90+1
4-2 REAL SOCIEDAD

Lobete 82

Oyarzabal 85
20.00

 

Ajánló: La Liga menetrend, eredmények, tabella