Mbappé helyett Haaland érkezhet a Real Madridhoz

ˆhirdetés

Ha nem jön össze Mbappé szerződtetése a nyáron, akkor Haaland lehet a Real Madrid célpontja

 

Az utóbbi év átigazolási hírei szerint a Real Madridnak két fő kiszemeltje van: Kylian Mbappé és Erling Haaland. Mind a kettőjüket megszereznék, és ezzel a következő évtized támadósorát alapoznák meg a két fiatal világsztárral.

 

A tervek szerint ezen a nyáron Kylian Mbappé lett volna a prioritás, de a PSG egyelőre nagyon ragaszkodik a francia játékoshoz, majd jövőre Erling Haaland, de változhat a sorrend a francia klub miatt. Még akkor is, ha idén akár 160 millió eurót is kérhetnek Mbappéért, míg jövőre, mikor lejár a játékos szerződése, ingyen is megszerezhetné a Real Madrid. De fontos megjegyezni, a PSG nem akarja eladni a támadót, és ingyen sem akarja jövőre, vagyis nagy nyomás alá fogják helyezni a hosszabbítás miatt.

Egyelőre Mbappé nem hosszabbított, és míg tart az átigazolási időszak, tartani fog a bizonytalanság is. Kitartanak-e a franciák, vagy elfogadják a Real Madrid ajánlatát.

Ha nem jön össze Mbappé idei szerződtetése, akkor változik az előre eltervezett menetrend - idén a francia, jövőre a norvég támadó -, és már idén megpróbálják leigazolni Haalandot a Dortmundtól.

A Dortmund amúgy szintén nem akarja elengedni a játékosát, akiért szintén 100 millió eurót feletti összeget is kérhet. Hogy kapna is, az más kérdés. Haaland szerződése szerint jövőre már csak 75 millió eurót kérhet érte a Dortmund, ami a német Sport1 és a Marca beszámolója szerint akár 90 millió euróra is emelkedhet bónuszoknak köszönhetően. A lényeg, idén többet kaphatnak, mint a jövőre fixen megállapított kivásárlási ár.

Mind a két játékos esetében, anyagi szempontból nézve, a klubjuknak az lenne az érdeke, hogy már idén eladja őket. Míg a PSG tulajdonosi hátterének köszönhetően lényegében a pénz mindegy, a pénzügyi fair-play tekintetében az lenne a tisztább megoldás, ha komoly bevételt kapnának a játékosukért, és nem jövőre ingyen engednék el. Addig a Dortmund szempontjából fontosabbnak kéne lennie a már idén megkapott komolyabb bevételnek. De a német klub sem kapkodja el a fiatal tehetségeik elengedését. A nyáron ráadásul Jadon Sanchót már eladták a Manchester Unitednek, Haaland elvesztése sok lehet sportszakmai szempontból.

A Real Madridnak a hírek szerint a két játékos szerződtetésére van félretett pénze.

És Carlo Ancelotti szavaiból is az derült ki, nem Cristiano Ronaldót akarják visszaigazolni, hanem előre tekintenek.

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés