A Juventus beragadt a rajtnál, hasítanak a riválisok

Juventus - Empoli
A Juventus hazai pályán kapott ki az Empolitól egy góllal.

Az olasz bajnokság második fordulója megint rengeteg gólt hozott, és egy komolyabb meglepetést is, úgy látszik rövid távon megviselte a Juventust Cristiano Ronaldo távozása

 

A Serie A második fordulója harminc gólt hozott, a Lazio hatot lőtt, de a Milan és a Roma is négyig jutott, míg a Juventus vereségbe szaladt bele. Első mérkőzése volt a torinói klubnak Ronaldo nélkül.

 

Az Inter még pénteken begyűjtötte az újabb három pontját, pedig sokan féltették a milánói klubot attól, hogy az anyagi helyzet miatt komolyabb spórolásba kezdtek, távozott Antonio Conte, eladták Lukakut és Hakimit. De egyelőre két győzelem áll a nevük mellett egy négy-nullás és most a Verona ellen 3-1-es győzelem. Lautaro Martinez egyenlített, majd a hajrában beállt a friss igazolás Correa és két gólt is berámolva mentette meg az Intert a kisebb blamától, és tűnik simának a győzelem. Amúgy minden statisztikát nézve is megérdemelt volt az Inter győzelme, kétszer annyi helyzet és hétszer annyi kaput talált lövésből jött össze a siker. Az xG alapján 1,4 vs 1,0 volt az előnyük.

A Lazio letarolta a Speziát, 6-1-re nyert a római csapat, 18 lövésből 10 talált kaput, Immobile mesterhármast ért el. Az emberelőny után már csak két hazai találat született, szóval a kiállítás nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

A szombat nagy meglepetése a Juventus veresége volt az Empolitól. Allegri már a kispadra sem ültethette le Ronaldót, aki a hétvégén a Manchester City helyett a Manchester Unitedben kötött ki. A Juventus 1-0-ra kapott ki hazai pályán az Empolitól. A mérkőzést nézve inkább a Juve volt közelebb a győzelemhez, de azt sem lehet mondani, hogy nem érdemelte meg a győzelmet az Empoli, az egy góljuk mindenképpen benne volt a mérkőzésben. Inkább az a meglepetés, hogy a Juve nem talált kapuba. 18-szor próbálkoztak kapura lövéssel, de csak 5-ször találtak kaput. Leonardo Mancuso a 21. percben pedig szerencsésen egyedül maradt az ötösnél és megszerezte a vezetést, majd a győzelmet jelentő gólt.

A Napoli a Genoa otthonából hozta el a pontokat, 2-1-re nyert a nápolyi csapat, és összességében megérdemelték a győzelmet, még ha szorosnak is tűnik a dolog.

A forduló két záró mérkőzésén újra potyogtak a gólok. A Milan 4-1-re verte a Cagliarit, érdekesség, hogy Giroud duplázni tudott, mondhatni jól jött a rutin a klubnak, főleg akkor, ha Ibrahimovic nem bevethető. A Milan lényegében az első félidőben lerendezte a mérkőzést, az összes gólt akkor szerezték a csapatok.

Az AS Roma Mourinhóval a kispadon egyelőre meglepően jól kezdte az idényt, a második fordulóban is nyerni tudott a fővárosi csapat, most a Salernitana otthonából vitték el a pontokat. Pellegrini duplázott, ráadásul pofás támadásokat is vezetett a római klub. 28 lövésből végül igaz csak  9 talált kaput, de azt nem lehetett mondani, nem próbálkoztak a vendégek a gólszerzéssel.

A tabella élén a Lazio áll a jobb gólkülönbségének köszönhetően, de szintén 6 pontos a Roma, az Inter, a Milan és a Napoli is. A Juventusnak csak egy pontja van.

 

A forduló eredményei és gólszerzői