Hivatalos: Camavinga a Real Madrid játékosa

ˆhirdetés

Eduardo Camavinga a Real Madridhoz igazolt, hivatalos

 

A Real Madrid hivatalosan bejelentette, Eduardo Camavinga 2027. június 30-ig szóló szerződést írt alá a klubbal

 

A Rennes elköszönt a játékosától, aki 10 éves kora óta a klub utánpótlásának a tagja volt, és 16 évesen írta alá első profi szerződését a klubbal.

Camavinga 2019. április 6-án mutatkozott be a felnőttek között, majd a válogatottban 2020. szeptember 8-án. Mindezt 17 évesen és 303 naposan, ráadásul egy hónappal később Ukrajna ellen még gólt is szerzett a válogatott színekben.

A Rennes csapatában összesen 88 mérkőzésen vett részt, két gól és öt gólpassz szerepel a neve mellett. A két gólját a Lyon és a Montpellier ellen szerezte.

A 18 éves játékos a nyáron távozni akart, a hírek szerint a Manchester United és a PSG is le akarta igazolni, de a Real Madrid volt nála a befutó.

A Real Madrid többek között kiemelte vele kapcsolatban, hogy remek fizikai adottságokkal rendelkező középpályás, aki bárhol képes játszani a pálya középső harmadában. Robbanékony, jól tud sebességet váltani, kiemelkedő a labdakihozatalokban és az ellenfél csapatrészeinek átjátszásában. Bal lábas játékos, rövid és hosszú passzokkal is jól operál.

A Marca beszámolója szerint 30 millió euróba kerülhetett a játékos, akinek a szerződése az idény végén lejárt volna, így akkor már ingyen kellett volna elengednie játékosát a francia klubnak.

Úgy tudjuk, Camavingát évek óta figyeli a Real Madrid, és a játékos is leginkább a spanyol klubhoz igazolt volna, így sikerült minden félnek megfelelő megállapodást kötnie a feleknek.

ˆhirdetés