Harry Kane döntött: marad

ˆhirdetés

Eldőlt a nyár egyik legnagyobb kérdése: Meg tudja tartani Harry Kane-t a Tottenham? Úgy látszik, igen.

 

Kemény menet lehetett a Tottenham és Harry Kane számára is, nagyon úgy nézett ki, távozik a nyáron, és a Manchester City lesz a befutó. Állítólag volt itt 120, és 150 millió fontos ajánlat is, amit a Tottenham visszautasított, pedig ezzel angol rekordot állítottak volna fel.

 

Közeledve az átigazolási időszak végéhez, eldőlt, Harry Kane nem távozik. Ezt a saját Twitter csatornáján jelentette be:

"Hihetetlen volt látni vasárnap a fogadtatást a Spurs rajongóitól, és olvasni az elmúlt hetekben a támogató üzeneteket."

"A nyáron a Tottenhamnél maradok, és 100%-osan koncentrálok arra, hogy segítsem a csapatot a célok elérésében."

Kane a hétvégi Wolves elleni győztes bajnokin csereként lépett pályára, már ekkor sejteni lehetett, hogy maradni fog, de persze a pletykák nem álltak le, mert újabb City ajánlatról lehetett hallani. Szerdán viszont maga az érintett jelentette be, így lezárva a pletykaáradatot egy időre.

Kane azért akart távozni a klubtól, mert nem csak egyéni, hanem klubtrófeákat is nyerni szeretne. A klubhoz való visszatérése viszont több okból is csúszott, feszültségben tartva a szurkolókat is: A nyáron a döntőig jutott az angol válogatottal az Európa-bajnokságon, így hosszabb pihenőt kapott, mint azok a játékosok, akik a nyáron nem szerepeltek Eb-n, vagy esetleg Copa Americán. A másik, hogy a nyaralásából visszatérve karanténba kellett vonulnia, külön edzett készült az idényre. A többiekkel csak két-három nappal az idény kezdete előtt kezdhette meg a közös munkát, és még akkor is bőven a távozásáról szóltak a hírek.

A Tottenham a Premier League egyik, ha nem a legjobb játékosát tudta megtartani. Ahhoz, hogy maradjon esélyük a TOP4 eléréséhez, ami Bajnokok Ligája indulást jelent, lényegében az egyik feltétel, hogy meg tudják tartani Kane-t, akinek élő szerződése van a klubjával, ami majd csak 2024-ben fog lejárni. A Spurs hosszabbított Son-nal, így a rettegett támadó-duó együtt maradhat.

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés