Emberelőnyben nem ment, megmaradt az esély a továbbjutásra! Young Boys - Ferencváros 3-2

ˆhirdetés

Hiába játszott hetven percet a Ferencváros emberelőnyben, örülhet a szűk vereségnek

 

Igazi érzelmi hullámvasút volt a Young Boys - Ferencváros Bajnokok Ligája play-off párharc első mérkőzése. A Ferencváros nyerő helyzetből bukta az első felvonást, de az esélyek megmaradtak a továbbjutásra.

 

A Fradi hazai védelmi hibát kihasználva jutott labdához a tizenhatosnál, Boli pedig nem szórakozott, tiszta erőből a léc alá bombázott a 14. percben. Sokáig nem örülhettek a ferencvárosi drukkerek, Elia két perccel később kapura lőtt, a labda megpattant egy háton, és átverte Dibuszt, aki egy pillanatra elmozdult jobbra, és az a pillanat elég volt, hogy ne érjen vissza balra a kapus.

A 24. percben Zubkov látványos passzal indította Botkát a tizenhatos bal oldalán, a magyar válogatott védőt Silva Hefti lerántotta, amiért a játékvezető büntetőt és pirosat is adott. A VAR szerint is jogos volt a döntés. Uzuni állt a labda mögé, de a lövése a jobb kapufát találta el, onnan a kapusra pattant a labda, a kipattanóra pedig Laidouni érkezett, és sodorta a kapuba, de mivel hamar lépett be a tizenhatoson belülre, ezért a VAR elvette a gólt, maradt az 1-1. Viszont lett egy emberelőny.

Az emberelőny viszont megzavarta a Ferencvárost, a magyar bajnoki címvédő ezen a szinten nincs hozzászokva, hogy domináljon, és viszonylag ötlettelen passzolgatásba kezdtek, mert a Young Boys beállt védekezni, ahogy a Fradi szokta, és kontrákra rendezkedett be. Egy Vincent Sierro löket a semmiből a bal felsőben kötött ki, emberhátrányban szerezte meg a vezetést a svájci csapat.

A második félidőben Ulisses Garcia tört előre a bal szélen, és mivel nem tudta feltartóztatni senki, lőhetett a kapura. A labda a bal alsóba kötött ki.

A hajrában viszont Boli újra villant és a bal felsőbe bombázott.

Az egyenlítés nem sikerült, viszont az egy gólos hátrány nem tűnik ledolgozhatatlannak. Viszont azt is láttuk, a Young Boys támadói is életveszélyesek, izgalmas visszavágó lesz jövő hét kedden.

 

2021.08.18., SZERDA      
YOUNG BOYS
Elia 16
Sierro 40
Garcia 65
piros: Hefti 24
3-2 FERENCVÁROS
Boli 14, 82
21.00

 

YOUNG BOYS: Faivre – Hefti, Mohamed Camara, Zesiger, Ulisses Garcia – Fassnacht (Maceira, 86.), Sierro (Rieder, 75.), Martins Pereira, Ngamaleu – M. Elia (Mambibi, 86.), Siebatcheu (W. Kanga, 57.)

FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka (R. Mmaee, 68.) – Laidouni, Haratin, Somália – Zubkov (Mak, 79.), F. Boli, Uzuni (Szánthó, 86.)

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés