Barcelona: Emerson Royal a Tottenhamhez igazolt

ˆhirdetés

Emerson Royal hivatalosan a Tottenhamhez igazolt, távozott a Barcelonától a brazil válogatott védő

 

A Tottenham hivatalosan bejelentette Emerson Royal szerződtetését a Barcelonától. A jobb oldalon bevethető védő 2026. június 30-ig szóló szerződést kötött, és már a mezszámát is tudni: 12.

A Barcelona közleménye az átigazolás összegét is elárulta: Az angolok 25 millió eurót fizetnek érte.

 

Emerson Royal a Ponte Preta-ban mutatkozott be a felnőttek között 2017-ben, majd 2018-ban az Atletico Mineiro játékosa lett, ahol 23 mérkőzésen játszott a brazil első osztályban. 2019. januárjában igazolta le a Barcelona, de kötött egyben megállapodást a Betis csapatával is, kölcsönadták a védőt az andalúz klubnak.

2021 nyarán éltek az opcióval és visszahozták Emersont a Barcelonához, de közben befutott a Tottenham ajánlata, amire végül nem mondtak nemet a jelenlegi gazdasági helyzetben.

Emerson Royal a nyáron részt vett a brazil válogatottal a Copa Americán, ahol a döntőben is pályára lépett, igaz alul maradtak a Lo Celsót és a Cristian Romerót szerepeltető Argentínával szemben. Valamint ebben a szezonban már három alkalommal lépett pályára a Barcelona színeiben. Az első két fordulóban csereként, majd a harmadik fordulóban már kezdőként.

 

ˆhirdetés