Pogba most nyáron távozik?

Paul Pogba még sem hosszabbít a Manchester Uniteddel?

 

Elképzelhető, hogy már most nyáron távozik Paul Pogba a Manchester Unitedtől, a legújabb hírek szerint nem akar hosszabbítani a francia középpályás.

 

 

Mikor jár le Pogba szerződése

Paul Pogba 2016-ban érkezett a Manchester Unitedhez, és 2022. június 30-án jár le a jelenlegi szerződése. A Manchester United szeretné megtartani a 28 éves középpályást, hosszabbítani szeretnének vele.

Miért érdemes megtartaniuk?

Paul Pogba stabilitást tud adni a középpályának, és olyan passzokra, megmozdulásokra képesek, amit csak a klasszisok tudnak. Pogba, még ha nem is futott be olyan karriert a klubnál, mint amilyet reméltek, még mindig posztja egyik legjobb játékosa, a marketing értéke is igen magas. Solskjaer is megtapasztalta már, milyen, amikor Pogbának megy a játék, olyankor a csapat is veszélyesebb, ha nem játszik, egysíkúbb a produkció.

A Manchester United úgy erősített eddig a nyáron, amivel remélik, előbbre tudnak lépni, viszont Pogba elvesztése komoly érvágás lehet a klubnak.

Miért érdemes eladniuk Pogbát

Ha Pogba nem hosszabbít, akkor jövő nyáron ingyen távozhat, ami nagy veszteség a Manchester United számára, hiszen nagyjából százmillió euróért igazolták, és most nagyjából 60 milliót elkérhetnek a világbajnok játékosért. A fizetése is igen magas, így azon spórolhat a klub, vagy új játékosba fektethetik az így megmaradó összeget.

Ki érdeklődik iránta?

Egészen addig, míg Zinedine Zidane volt a Real Madrid edzője, az egyik fő érdeklődő a spanyol klub volt, bár Florentino Perez nem erőltette a leigazolását.

Most nyáron viszont Bajnokok Ligája győztes csapatot épít a PSG, és a pletykák szerint a francia klub szeretné megszerezni a középpályást.