Miért Memphis és nem Memphis Depay

ˆhirdetés

Megérkezett Memphis Barcelonába, miért Memphis és nem Depay lesz a mezén?

 

 

A Barcelona megállapodott a holland támadóval, aki a következő két idényre írt alá a katalán klubhoz. Memphis számára kiemelten fontos volt Ronald Koeman személye, aki már tavaly is szerette volna őt a klubhoz hívni.

 

- Megérkezett Memphis Depay a Barcelonához

- Miért a Memphis lesz a mezén

 

Megérkezett Memphis Depay a Barcelonához

Memphis szerződése lejárt a Lyonnal, így ingyen válthatott klubot, ami külön öröm a Barcelonának, míg a játékos számára fontos az a figyelem és hit, amit Koeman felé mutatott az utóbbi időszakban.

Memhpis azért csatlakozott később, most hétfőn, a csapathoz, mert részt vett az Európa-bajnokságon, amiért több pihenőt kapott. A holland válogatottal végül a nyolcaddöntőig jutott, ott a csehek állították meg.

A megérkezésekor kiemelte, reméli sok trófeát nyer a klubbal, izgatott, hogy újra Ronald Koemannal dolgozhat együtt. "Bizalmat adott nekem, mikor megsérültem és figyelemmel követte a felépülésemet. Támogatta az ideigazolásom, a világ legnagyobb klubjához, kész vagyok a legjobbamat nyújtani

 

Miért Memphis és nem Memphis Depay

Az ok természetesen a múltjában keresendő. Memphisnek ghánai apja és holland anyukája van. Az apja négy éves korában elhagyta őket, amit a játékos sosem fog megbocsátani.

"Soha nem fogom megbocsátani neki." - mondta a BBC-nek még korábban.

"Ne hívj Depaynak, hanem Memphisnek"

 

Memphisnek az anyukája mellett ott volt a labdarúgás, a tehetsége és az elszántsága, aminek köszönhetően egyre feljebb lépett a ranglistán. A Moordrecht, a Sparta Rotterdam, majd 2006-tól a PSV akadémiáján nevelkedett. Memhpis nem volt egyszerű eset állítólag, de a PSV-ben emberére talált Frank Rutten irányítása alatt, aki a beszámolók szerint óriási hatást gyakorolt a játékosra.

A felnőttek között 2011-ben mutatkozott be, majd 2015-ben onnan vitte a Manchester United. Az angol klub nagy ugrás volt a pályafutásában, finoman szólva nem tudott élni a lehetőséggel, nem csoda, hogy 2017-ben távozott. A Lyon csapott le rá. A francia klubnál felépítette magát annyira, hogy most 2021-ben újra top csapatban bizonyíthat, a Barcelona adja meg a lehetőséget a számára.

Memphis amúgy még mindig csak 27 éves.

ˆhirdetés