Miért kaphat öt éves szerződést Messi a Barcelonától?

ˆhirdetés

Messi öt éves szerződést kaphat a Barcelonától, cserében csökken a fizetése, de miért állapodnak meg ilyen hosszú időben?

 

 

A Barcelona meg akarja tartani Messit, Messi a Barcelonában akar maradni, de ehhez az is kell, hogy a La Liga által komolyan bevezetett pénzügyi fegyelmet be tudja tartani a katalán klub.

 

A Barcelonának jelenleg több játékosától is meg kellene szabadulnia ahhoz, hogy Messit le tudják igazolni, majd nevezni tudják a bajnokságban. (Messinek június végével lejárt a szerződése a Barcelonával, így jelenleg nincs szerződése a klubbal)

A spanyol lapok szerint már megállapodott egymással a Barcelona és Messi, néhány részletet tisztázni kell, de a hírek alapján öt évre szóló szerződést köthet a katalán klub az argentin játékossal, aki 50%-os fizetéscsökkentésbe menne bele.

Viszont cserében valószínűleg csak két évig játszana már a klub színeiben, utána a klub nagyköveteként dolgozna tovább, azonos fizetéssel, mint játékosként is keresne. Vagyis összességében kijönne a magas fizetése, de ezért csak két évet kell a pályán töltenie.

 

ˆhirdetés