Mega üzletre készül a Manchester City és a Tottenham?

ˆhirdetés

A Manchester City még nem mondott le Harry Kane megszerzéséről

 

Az angol bajnokság egyik legfontosabb átigazolási kérdése Harry Kane helyzete. Az angol válogatott mozgásba hozhatja a piacot.

 

- Harry Kane távozna

- Ki jöhet a helyére?

- Hogyan alakulhat át a Tottenham, ha távozik, ha marad

 

Harry Kane az idény végén félig-meddig célzott rá, távozni szeretne a nyáron, mert nem csak egyéni, hanem csapat trófeákra vágyik.

A Manchester Citynél értő fülekre találtak az angol válogatott csapatkapitányának szavai. Ráadásul a klublegenda Agüero távozása után csatárt keresnek. Kane ráadásul nem egy tipikus befejező csatár, tud előkészíteni is, erre példa volt az előző szezon is, gólkirályi cím és gólpassz királyság a Premier League-ben.

A Tottenham viszont jelezte nem akarják eladni a játékosukat, hiszen új csapatot építenek, és a legértékesebb játékosuktól nem szeretnének megválni. A kérdés, hogy van-e az a pénz, amiért már igen.

A Sun szerint folynak tárgyalások a háttérben. A Manchester City 160 millió fontos üzletre készül, a támadó pedig heti 400 ezer fontot kereshetne, amivel egyértelműen a csúcsra jutna. Már csak az a kérdés, hogy a két klub meg tud-e állapodni egymással.

Pep Guardiola korábban jelezte, a Manchester City sem tud ennyi pénzt fizetni egy játékosért, hiszen azért ők is megérezték a gazdasági válságot, amely a legtöbb csapatot érintette a járvány miatt. Persze ezt a szurkolók, és a semlegesek, és a rosszakarók is gyakran megmosolyogják, de a lényeg, a City csak pénzt ennyit nem akar kifizetni, leginkább pénz fizetésben és játékoscserében gondolkodnak.

A 27 éves Kane a Premier League egyik legjobban fizetett játékosává válna az átigazolással, cserében viszont Gabriel Jesust küldené a City a Spurshöz. A brazil válogatott csatár nem tudott igazán alapemberré válni Guardiola játékrendszerében. A City a legtöbb esetben nem játszik tipikus befejező csatárral a kezdőben, így Jesustól akár meg is válnának.

Kane kiesésével valószínűleg kénytelen lenne támadót igazolni a Tottenham, Jesus egy valódi alternatíva lehet. A Tottenham már bejelentette Son Heung-Min hosszabbítását, így egy klubikon mindenképpen marad a csapatnál. Son alapvetően gyakran szélsőt játszik, de tud akár befejező csatárként is szerepelni, így még Kane szerepkörét is átveheti, további csapaton belüli játékos-átrendeződésnek köszönhetően. Daniel Levy klubelnök a lehető legnagyobb pénzt akarja kiszívni a Cityből, csak akkor fogja elengedni Kane-t, ha tényleg csúcs-összeget kap a világ egyik legjobb játékosáért.

A klub szerződtette Fabio Paraticit futballigazgatónak, akinek jó szeme van a fiatalokra is, így nem csoda, hogy a pletykák szerint közben megindítaná a fiatalítást. Bryan Gil személyében fiatal spanyol válogatott szélsőt szerződtetne a Spurs, ebben az esetben Son előbbre mehet akár befejező csatárnak is.

Viszont a Tottenham és Kane között élő szerződés van, ami szerint a Spursnek nem kell mindenáron eladnia a játékost, így ahhoz, hogy a következő idényben újra harcban lehessen a klub a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyekért, az is egy reális elképzelés, hogy tényleg nem engedik el Kane-t, köré viszont hoznak egy-két fiatal és éhes tehetséget.

Kane és Son együtt elképesztően jól működik együtt, melléjük érkezhet a korábban már említett Bryan Gil, akit pénzért és Lamela elcseréléséért igazolna le a klub a Sevillától.

Az új idényre úgy tűnik, Dele Alli felszívta magát és újra alapemberré válhat, vagyis életveszélyes támadósora lehet a Spursnek a következő idényre. Hiszen még marad Lucas Moura és Bergwijn is. A nagy kérdés a védelem, a pletykák szerint sikerülhet megszerezni az argentin Romerót, aki az olasz bajnokság egyik legjobb középső védőjévé nőtte ki magát. Míg kapusposztra, egyelőre Lloris mögé, érkezik az olasz válogatott Gollini, aki számára nem lesz ismeretlen az angol bajnokság, mivel fejlődött a Manchester United utánpótlásában, valamint védett az Aston Villa első csapatában is. Most viszont már az Atalantától érkezik, amellyel bizonyított már nemzetközi szinten is.

Egy biztos, ha Kane távozik, akkor az előbb említett nevek mellett is lehet nagyobb mozgás a Spursnél, de leigazolása esetén a Citynek is el kell adnia játékost, leginkább Gabriel Jesus lehet ebben az esetben az áldozat. A Spursnél viszont kezdőként számítanának rá. De Ings is szerepel a Spurs listáján, de még akkor is, ha Kane marad. Izgalmas hetek következnek még átigazolás fronton a Spurs számára, amely nagyban befolyásolná a Premier League csapatainak egy részét is.

 

ˆhirdetés