A Manchester United bízik az edzőjében

ˆhirdetés

Ole Gunnar Solskjaer új szerződést kapott a Manchester Unitedtől

 

 

A Manchester United hivatalosan megerősítette, hosszabbítottak vezetőedzőjükkel, Ole Gunnar Solskjaer 2024. június 30-ig szóló szerződést írt alá, ami további egy évvel meghosszabbítható.

 

 

"Mindenki ismeri, mit érzek a klub iránt, örülök, hogy aláírtam az új megállapodást. Izgalmas időszak ez a Manchester United számára. Összeállítottunk egy olyan csapatot, amelyben egyensúlyban vannak a sikerre éhes fiatal és a tapasztalt játékosok" - mondta Solskjaer a megállapodás után, de közben dicsérte az őt segítő szakmai stábot is.

"Ole és munkatársai fáradhatatlanul dolgoztak, hogy megteremtsék a hosszú távú siker alapjait. Ennek eredményei egyre inkább láthatóvá váltak az elmúlt két idényben, és mindannyian várjuk, hogy ez a csapat tovább fejlődjön az elkövetkező években." - mondta Ed Woodward ügyvezető.

 

Solskjaer és a Manchester United

A 48 éves szakember 2018 óta a Manchester United vezetőedzője, de nagy múltra tekint vissza a kapcsolata a klubbal, hiszen játékosként 1996-2007-ig volt a klub alkalmazásában, valamint 2008 és 2011 között a Manchester United Akadémiáján kezdte meg az edzői munkát. Utána a Molde jött 2011-2014, valamint 2015-18 között, közte volt egy rövid időszaka a Cardiff Cityinél is.

Solskjaer 2018. december 19-én lett először megbízott edzője a Manchester Unitednek, a menesztett José Mourinhót váltotta. Majd márciusban három évre szóló szerződést kötött vele a klub, mert elégedettek voltak a megkezdett munkával, és látható fejlődést mutatott a csapat.

Az első, csonka idényben végül a hatodik helyre hozta fel a csapatot, viszont a 2019-20-as szezonban már a harmadikra, ami Bajnokok Ligája indulást jelentett a klubnak.

A 2020-21-es szezonban a második helyen zárták a bajnokságot. A Bajnokok Ligájában ugyan nem szerepeltek jól, a csoportból nem jutottak tovább, viszont az Európa Ligában a döntőig jutottak, de ott a Villarreallal szemben alulmaradtak.

ˆhirdetés