Kettős győzelemmel ment tovább a Fradi a Zalgiris ellen

ˆhirdetés

A Zalgiris elleni visszavágót is megnyerte a Ferencváros, kettős győzelemmel jutott tovább a Bajnokok Ligája selejtező harmadik körébe

 

Kétgólos előnnyel érkezett Vilniusba a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtező második fordulójában, a Zalgiris elleni visszavágóra. Végül kettős győzelemmel jutott tovább a magyar bajnoki címvédő.

 

Az első félidőben inkább a litvánok irányították a mérkőzést, bár a helyzetkihasználással gondjaik voltak. A félidő hajrájában Uzuni szerzett erőszakosan labdát a litván tizenhatos előterében, majd lefordult ellenfeléről és a balján érkező Ryan Mmaee elé passzolt, aki a kapuba lőtt.

A félidőre háromgólos összesített előnnyel mentek pihenni a felek.

A 72. percben egy újabb kontra végén született meg a második magyar gól, Uzuni passzolt Ryan Mmaee elé, aki kicsit rosszul vette át a labdát, de ezzel elfektette Gertmonas kapust, majd már csak az üres kapuba kellett találnia.

A ráadás harmadik percében Zalgiris szögletből született meg a hazai csapat becsületgólja, a jobbról betekert labdát Diaw fejelte a kapu jobb oldalába.

A következő támadásból Mak cselezte be magát balról a tizenhatoson belülre, legalább három védőn keresztül, a lövésébe beleért Gertmonas, de a labda végül túlcsorgott a gólvonalon túlra.

 

Ki lesz a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezők harmadik körében?

A Ferencváros ellenfele a harmadik selejtezőkörben a cseh Slavia Praha lesz.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ

2021.07.27., KEDD     KEZDÉS
ZALGIRIS
Diaw 90+3
1-3
ÖSSZ
1-5
FERENCVÁROS
R.Mmaee 44, 72
Mak 90+4
19:00

 

ZALGIRIS: Gertmonas – Mikoliunas, Ljubiszavljevics, E. Diaw, Bopesu – Onazi (T. Kis, 62.), Uzela, Verbickas – Kyeremeh (Jarusevicius, 88.), Sylvestr (Tadic, 62.), Vidémont

FTC: Dibusz – Wingo, Blazic (Vécsei, 77.), S. Mmaee, Csontos – Haratin, Somália (Sigér D., 57.), Zachariassen – Uzuni (Mak, 76.), R. Mmaee, Nguen (Zubkov, 69.)

 

ˆhirdetés