Hivatalos: Varane átigazolásáról megállapodott a Manchester United és a Real Madrid

ˆhirdetés

A Real Madrid és a Manchester United is hivatalosan bejelentette a megállapodást a játékos átigazolásáról

 

 

Raphael Varane az újabb fontos távozója a Real Madridnak a nyáron a védelemből. Korábban Sergio Ramos nem kapott új szerződést a klubtól, majd a PSG-hez igazolt, most pedig a francia világbajnok védő távozik, viszont érte már komolyabb összeget kaphatnak a spanyolok.

 

A Manchester United rövid közleményben jelezte, megállapodtak a felek az átigazolásról, de még Varane-nak át kell esnie az orvosi vizsgálatokon, majd a szerződés aláírásán.

A Real Madrid a megállapodásról szintén röviden írt, viszont megköszönte Varane-nak a klubnál töltött időszakot, amely igen sikeres volt, hiszen a francia világbajnok védő 18 trófeával gazdagabban távozik a klubtól:

4 Bajnokok Ligája

4 Klubvilágbajnoki cím

3 Európa Szuperkupa

3 Spanyol bajnoki cím

1 Spanyol kupa

3 Spanyol szuperkupa cím

"A Real Madrid köszönetét fejezi ki Raphael Varane-nak és családjának, valamint sok sikert kíván karrierjének új szakaszában."

 

Raphael Varane a Lens neveltje, a francia klubbal mutatkozott be a felnőttek között a 2010/11-es idényben, majd 2011-ben vitte is a Real Madrid. Tíz év után vált újra klubot.

A Manchester United egy 28 éves középső védőt igazol, amely elegáns megmozdulásaival hívta fel magára a figyelmet. Varane a Real Madridban, Sergio Ramos mellett érett védővé vált. A Manchester United és a Premier League számára is új kihívás lesz, viszont a társa a szintén 28 éves Harry Maguire lesz, akivel akár a következő 5-6 évben is komoly védőpárost alkothatnak.

ˆhirdetés