Hivatalos: Jadon Sancho a Manchester United játékosa

ˆhirdetés

A Manchester United hivatalosan szerződtette Jadon Sanchót

 

 

Jadon Sancho most már hivatalosan is a Manchester Unitedé, a klub és a támadó is hivatalossá tette a megállapodást, ami szerint 2026. június 30-ig lesz az angol válogatott játékos a Vörös Ördögöké.

 

Sancho még csak 21 éves, de a Borussia Dortmundnál eltöltött négy idénye alatt 50 gólig és 64 gólpasszig jutott. Tagja volt az Európa-bajnokság döntőjébe jutó angol válogatottnak.

 

Sancho a megállapodás során megköszönte a Dortmundnak az eddigieket, de már a Manchester Unitedtre koncentrál.

"Mindig hálás leszek a Dortmundnak, amiért lehetőséget adott a bizonyításra a felnőtt mezőnyben, bár mindig is tudtam, hogy visszatérek egy nap Angliába. A Manchester Unitedhez való csatlakozás esélye valósággá vált, alig várom, hogy bemutatkozhassak a Premier League-ben."

"Ez egy fiatal csapat, és tudom, együtt fejlődhetünk valami különlegessé, hogy elhozzuk a rajongók által megérdemelt sikert. Alig várom, hogy a menedzserrel, a stábbal együtt dolgozzak a játékom továbbfejlesztéséért."

"Jadon megtestesíti mindazt, milyen típusú játékost szeretnék a klubhoz hozni, ő a Manchester United legjobb hagyományainak megfelelő támadó. Az elkövetkező években szerves részét képezi a csapatomnak, és várjuk a további kivirágzását. Góljai és gólpasszai önmagukért beszélnek, hatalmas tempót és kreativitást hoz a csapatba."

 

Sancho a Watfordban nevelkedett 2007-2015 között, majd a következő két idényben a Manchester Cityben pallérozódott, viszont 2017-bel lecsapott rá a német bajnokságban szereplő Borussia Dortmund, ahol gyorsan alapemberré vált fiatal kora ellenére is. A Manchester United már tavaly is megpróbálta megszerezni a támadót, de valósággá 2021 nyarán vált az átigazolás. Sancho a válogatottal szerepelt az Európa-bajnokságon is, bár leginkább kiegészítő szerepet volt ezen a nyáron a sorozatban.

ˆhirdetés