Mit fog lépni a Real Madrid Varane ügyben? Vélemény

ˆhirdetés

Sergio Ramos már távozott, Raphael Varane sorsa is ez lesz?

 

A Real Madrid nem tudott megállapodni Sergio Ramos-szal, ami a rutinos védő távozását jelenti. Most újabb körre készülnek a klubnál, meg kell tudniuk állapodni Raphael Varane-nal, akinek a szerződése egy év múlva lejár.

 

Raphael Varane már 28 éves, egy év van hátra a szerződéséből. Két út áll előttük, vagy hosszabbítanak vele, vagy most nyáron eladják, mert az egyik leginkább értékesíthető játékosukról van szó.

Raphael Varane a hírek szerint fizetésemelést szeretne, legalább annyit akar kapni, mint amennyit eddig Sergio Ramos keresett, ami nettóban bő hárommillió euró éves emelést jelentene az esetében.

Varane olyan korban van, amikor még érdemes vele hosszabbítani, ha nem sérül meg, akkor öt évet biztosan tud a legmagasabb szinten játszani. A francia világbajnok védő viszont nem egyértelműen bizonyította még rátermettségét arra, hogy "ramosi" magasságokba emelkedjen a fizetése. Varane többnyire csak Ramos mellett működött jól, majdnem minden mérkőzésen volt egy-egy komoly hibája. Mikor Ramos nem volt mellette, nem tudott vezéregyéniséggé válni, ami komoly probléma ilyen szinten. Azt eddig láttuk, hogy a francia válogatottnál kevesebbet hibázik, de a Real Madridnál kicsit nyíltabban játszik a csapat, ezért sokkal fontosabbak az egyéni megoldások is a védőktől.

Ezen a tavaszon Varane és Ramos is sokat volt sérült, így Militao és Nacho sokat játszhatott együtt. A két eddig inkább kiegészítő játékos megállta a helyét. Militao azóta a Copa Americán a brazil válogatottal is bizonyít. A Real Madrid pedig szerződtette David Alabát a védelembe, ami több változatot is jelenthet.

Carlo Ancelott jelenleg négy komoly belső védővel rendelkezik. Varane, Alaba, Militao, Nacho. Ha a múltat nézzük, akkor a Varane - Alaba kettős fog játszani. Ha Varane távozik, akkor nagy valószínűséggel a Militao - Alaba kettős. De Nacho tud a jobb szélen is, középen és a bal szélen is játszani, Alaba is bevethető a bal szélen, de ott alap Mendy és Marcelo, valamint a fiatal Miguel. A jobb szélen pedig Carvajal számít kezdőnek, Odriozola a cseréje, bár utóbbinak a távozását pletykálják.

Vagyis a lényeg, a Real Madrid Ramos távozása után is komoly védelemmel rendelkezik, papíron. De még nagy valószínűséggel Varane távozását is túlélné a klub komolyabb hullámvölgy nélkül. Persze, még nem láttuk David Alabát, mire képes a Real Madridban. Azt már láthattuk, nem véletlenül volt a Bayern München alapembere és nem véletlenül csapatkapitánya az osztrák válogatottnak.

Raphael Varane egy piacképes labdarúgó, akiért 60-70 millió eurót is biztosan megkaphat a Real Madrid. A Premier League élklubjai mellett a PSG is érdeklődik iránta. A francia játékos fizetési igényei ezeknek a kluboknak nem okoznak problémát. Míg a Real Madridnál, ha nettó 9 milliót akar keresni Varane, akkor az a klubnak 18 millió eurójába fáj. Ráadásul olyan időszakot élnek meg a spanyol csapatnál, amikor inkább fizetéseket akarnak csökkenteni. A bértömeget semmiképpen sem akarják növelni.

Varane maradása mellett is vannak érvek, de eddig nem bizonyította a klubon belül, hogy kiemelt fizetést kellene biztosítani a számára. Az állandóság fontos lehet a klubnál, de közben Militao annyit fejlődött az év során, hogy tovább nem szeretne kispadozni még a Real Madridban sem.

Varane eladása egyértelműen elfogadható döntés lenne a klub részéről. Főleg akkor, ha az érte kapott összeget félre tudják tenni a jövőben tervezett igazolásokra, márpedig Haalandra, vagy Mbappéra kell tartalékolni, ha Perez a klubhoz akarja őket hozni. Mind a kettőjük esetében "bankot kellene robbantani", ami jelen helyzetben nem valószínű a klub részéről. Erre csak úgy tudnak pénzt biztosítani, ha nem csak kölcsönbe engedik el a kiegészítő játékosokat, hanem eladják őket, de akár egy-egy alapember játékjogát is értékesíteni kell. Erre kerülhet sor Varane esetében. De még ebben az esetben sem biztos, hogy megszerezhető a két játékos. Mbappét nem akarja elengedni a PSG, Haaland is top fizetést akar, amit nem feltétlenül akar biztosítani a számára a Real Madrid a fiatal kora miatt.

Ezt is mérlegelni kell a klubnál: Egy stabil védelem, cserékkel, hosszú távra. Vagy a csatársort kell frissíteni, és ahhoz áldozatot kell hozni, akár alapemberek eladása árán is.

 

Molnár Gábor

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés