Háromgólos győzelemmel nyitott Portugália, a magyarok a végére omlottak össze

Magyarország - Portugália 0-3 Cristiano Ronaldo
A portugál Cristiano Ronaldo gólöröme a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én. (MTI/Kovács Tamás)

A magyar válogatott a 84. percig bírta a nyomást, aztán jött a portugál henger, Cristiano Ronaldo duplázott

 

 

A magyar válogatott a védekezésben 5-3-2-es felállást alkalmazva küzdött a portugálok ellen, a mérkőzés nagy részében Bruno Fernandesék uralták a játékot, de jól váltott ritmust a magyar válogatott is, és több helyzetig, helyzetecskéig és egy lesgólig is eljutott a csapat.

 

A 80. percben közel volt a magyar válogatott a vezetés megszerzéséhez, de a csereként pályára lépő Schön lesen kapta a labdát és így érvénytelen volt a gólja.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a meg nem adott gól visszább vetette a magyar válogatottat, és a portugálok pedig össze kapták magukat.

A 84. percben Raphael Guerreiro elé került a labda és tizenöt méterről kapura lőtt, a labda megpattant egy hazai lábon, és a jobb alsóban kötött ki. Ha nem pattan meg, akkor Gulácsi véd, így esélye sem volt.

A 87. percben Orbán mellett harcolt ki Rafa Silva büntetőt, Cristiano Ronaldo a kapu bal oldalába bombázott.

A 90+2. percben Rafa Silva játszott össze Ronaldóval, aki az ötösre érve a visszakapott labdát elhúzta Gulácsi mellett és a kapuba lőtt.

Rafa Silva nyerő csere volt a portugáloknál.

A végeredmény alapján nagyon sima portugál győzelmet gondolhatnánk, de igen, a meccsek sajnos nem nyolcvan percesek.

 

Európa Bajnokság, tabellák, eredmények

2021.06.15., KEDD     KEZDÉS
MAGYARORSZÁG 0-3 PORTUGÁLIA

Guerreiro 84

C.Ronaldo 87 (11-es), 90+2
18:00

 

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G., Nagy Á. (Varga R., 88.), Kleinheisler (Sigér D., 78.), Schäfer (Nego, 65.), Fiola (Varga K., 88.) – Szalai Á., Sallai R. (Schön, 77.)

Szövetségi kapitány:    Marco Rossi

PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Nélson Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo Pereira, William Carvalho (Renato Sanches, 81.), Bruno Fernandes (Moutinho, 89.) – Bernardo Silva (Rafa Silva, 71.), Cristiano Ronaldo, Diogo Jota (André Silva, 81.)

Szövetségi kapitány:   Fernando Santos