Elképesztő döntetlen a németek ellen, Magyarország - Németország 2-2

Németország - Magyarország 2-2 (fotó: MTI/Kovács Tamás)
Magyarország 2-2-es döntetlent játszott Németország ellen az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek harmadik fordulójában. (fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hősies küzdelemben, kétszer is vezetve a németek ellen, játszott döntetlent a magyar válogatott, de a bravúr nem ért továbbjutást

 

A magyar válogatott csak győzelem esetén juthatott volna tovább az F-csoportból, hiába vezetett kétszer is a németek ellen a csapat, végül a németek pontot mentve jutottak tovább, a magyarok pedig a halálcsoport utolsó helyén zárt két ponttal!

 

 

A 11. percben Sallai tekert jobbról középre, Szalai Ádám előrevetődve fejelt a kapu bal oldalába. A csapatkapitány lefejelte a labdát, ami megcsúszott az esőtől nedves talajon, Neuer nem védhette. (0-1)

Az első félidő hátralévő részében is a németek irányítottak, egy Hummels fejes csattant a kapufán, de összességében veszélyesebbek voltak a magyar kontrák, mint a meddő német fölény.

A második félidő 66. percében Gulácsi jött ki rosszul egy beívelt labdára, Havertz közelről egyenlített (1-1)

A 68. percben, a középkezdés után, Szalai Ádám szöktette a két védő között kilépő Schafert és elfejelte a labdát a kifutó Neuer mellett, megszerezve újra a magyar válogatottnak a vezetést. (1-2)

A németek fokozták a nyomást, már minden támadóját becserélte Joachim Löw, végül egy Goretzka átlövés talált utat a magyar kapuba. Gulácsi ugyan bele tudott még érni, de hárítani nem tudott, az amúgy is megpattanva érkező lövést. (2-2)

A hátralévő részben a németek próbálták húzni az időt, a magyarok próbáltak labdát szerezni, de végül helyzetig már nem jutott a csapat.

Az egyik szemünk sír, a másik nevet, mert a németek ellen Münchenben sikerült, remek taktikával, óriási hajtás mellett pontot szerezni. De a bravúr végül nem ért továbbjutást a nyolcaddöntőbe. A magyar válogatott úgy lett csoport utolsó, hogy a portugáloktól vereséget szenvedett, majd a franciák és a németek ellen is képes volt gólt, gólokat szerezve döntetlent játszani.

 

2021.06.23., SZERDA      
NÉMETORSZÁG

Havertz 66

Goretzka 84
2-2 MAGYARORSZÁG

Szalai Á. 11

Schafer 68
21:00

 

Németország: Neuer - Ginter (Volland, 82.), Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan (Goretzka, 59.), Kroos, Gosens (Musiala, 82.) - Havertz (Werner, 67.), Sané - Gnabry (Müller, 67.)

Magyarország: Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai A. - Nego, Kleinheisler (Lovrencsics, 88.), Nagy, Schäfer, Fiola (Nikolics, 88.) - Szalai Á. (Varga K., 82.), Sallai (Schön, 75.)