Döntetlent játszott a magyar válogatott a világbajnoki címvédő franciákkal

Magyarország - Franciaország 1-1
Magyarország - Franciaország 1-1. Sallai Roland próbál labdát szerezni Varane és Pavard között. (fotó: MTI/Kovács Tamás)

Fiola góljával szerezte meg a vezetést a magyar válogatott, Griezmann révén egyenlítettek a franciák, pontot szerzett a csapat az Európa-bajnokság legkeményebb csoportjában.

 

A magyar válogatott az F-csoport második fordulójában, a világbajnoki címvédő francia válogatottat fogadta a Puskás Arénában.

 

A mérkőzést a franciák uralták, de a magyar válogatottnak is voltak kimondottan jó időszakai. A mérkőzés elején a franciák jobb oldalán vezettünk több veszélyes akciót, Pavard be is sárgult. Majd a franciák időszaka jött, Mbappé és Benzema is lőhetett volna gólt, vagy mellé ment a labda, vagy Gulácsi fogott nagyot.

Aztán az első félidő ráadásában Fiola indult meg a bal szélen, megelőzte Pavardot, átfejelte Sallainak, aki Varane mellett estében még vissza tudta adni a labdát. Fiola iramodott meg a kapu felé, Pavardot lerázta, Varane nem tudta megelőzni, majd a jobb alsóba lőtt. (1-0)

A franciák a második félidőben természetesen mindent megtettek azért, hogy fordítsanak. Az 59. percben Dembélé lőtt jobbról kapufát.

Majd a 66. percben jött az egyenlítés. Lloris előrevágott labdáját nem tudta kifejelni sem Nego, sem Nagy Ádám, Mbappé csapott le rá. Kicsit kikeveredett a tizenhatos jobb oldalára, a középre lőtt a labdáját Willi Orbán röviden tudta csak kipiszkálni, éppen Griezmann elé, aki a kapu bal oldalába bombázott. (1-1)

A folytatásban nagyon nyomott a francia válogatott, a ráadás ötödik percében Varane hagyott ki komoly lehetőséget, majd utána indulhatott a magyar ünneplés.

A mérkőzés emberének Kleinheisler Lászlót választotta meg az Uefa.

A pontszerzéssel megmaradt a matematikai esély a továbbjutásra. A pontszerzéssel igazán széppé tette a magyar válogatott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot.

 

2021.06.19., SZOMBAT      
MAGYARORSZÁG

Fiola 45+2
1-1 FRANCIAORSZÁG

Griezmann 66
15:00

 

Magyarország: Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai A. - Nagy Á. - Nego, Kleinheisler (Lovrencsics, 84.), Schäfer (Cseri, 75.), Fiola - Szalai Á. (Nikolics, 26.), Sallai

Franciaország: Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Digne - Kanté, Pogba (Tolisso, 76.), Rabiot (Dembélé, 57.; Lemar, 87.) - Griezmann, Benzema (Giroud, 76.), Mbappé