Csak a győzelem elegendő a németek ellen

A magyar válogatott életben tartotta a reményeit, és ki-ki mérkőzésre készülhet a németek ellen

 

Az F-csoportban a magyar válogatott elképesztő válogatottak közé került, hiszen ott van a regnáló Európa-bajnok, a portugáloktól kaptunk is hármat, ott van a regnáló világbajnok, a franciák ellen elképesztő sikert elérve pontot szereztünk, és ott vannak a németek: ellenük kell a matematikai esélyt a papírlap helyett a pályán érvényesíteni.

 

A csoport állása két forduló után:

1. Franciaország 4 pont

2. Németország 3 pont

3. Portugália 3 pont

4. Magyarország 1 pont

 

Az utolsó fordulóban a portugálok a franciákkal játszanak a Puskás Arénában. A franciáknak a biztos továbbjutáshoz már egy döntetlen is elég, a biztos csoportelsőséghez győzniük kell.

A portugáloknak a döntetlen csak akkor ér biztos továbbjutást, ha a németek kikapnak a magyaroktól, a harmadik helyes továbbjutáshoz pedig figyelni kell a többi csoport mérkőzéseinek alakulását is. Viszont, mire sorra kerül a mi csoportunk, már a többiek mérkőzéseit lejátszották.

A németek döntetlennel csak akkor jutnak tovább, ha döntetlent játszik a francia és a portugál csapat egymással. A győzelem biztos továbbjutást jelent.

A magyar válogatottnak a továbbjutáshoz győzelemre van szükség, de emellett a franciáknak le kell győzniük a portugálokat.