Conte nem lesz a Tottenham edzője - sajtóhír

Úgy tűnik, megszakadtak a tárgyalások a Tottenham és Antonio Conte között

 

 

A Sky Sports értesülése szerint megszakadtak a tárgyalások a Tottenham és Antonio Conte között. Az ok igen egyszerű: Conte nem érzi, hogy azonnali győztes projektben vehetne részt a Spursnél.

 

De ez nem is lehet meglepetés a számára, mivel a Tottenhamnél komolyabb átalakításra van szükség, ami igen költséges, ha Premier League győzelem a cél. Olyan riválisokkal kell megküzdenie a klubnak, mint a Manchester City, a Chelsea, a Manchester United és a Liverpool, akik előbbre járnak az építkezésben, és nagyobb összegből gazdálkodhatnak. Őket megelőzni egy év alatt szinte kizárt dolog.

Antonio Conte kész koncepcióval állt Daniel Levy elé, amit úgy tűnik a klub nem tud finanszírozni. Conte fizetése sem lenne kevés, de konkrét játékosokat szeretne, és a stábja létszámában sem tudott megállapodni a Tottenhammel.

Viszont érdekesség, úgy tűnik, Fabio Paratici a jövő héten aláír a Tottenhamhez. Conte az olasz futballigazgatót szerette volna a klubnál látni, egyik fontos tényező lett volna a számára, hogy a Juventustól távozó szakemberrel együtt dolgozhasson a londoni klubnál.

Így persze a Spurs szurkolók még reménykedhetnek benne, Paratici tud olyan jövőt vázolni Conte számára, aminek köszönhetően mégis elfogadja a klub ajánlatát.

A Sky Italia szerint az sem kizárt, hogy ha Conte nem talál győztes projektet, akkor inkább kihagy egy idényt, pihen, feltöltődik.

Conte a bajnok Intert hagyta ott az idény végén, mivel a kínai tulajdonos komolyabb kiadáscsökkentést tervez a klubnál. A fizetések csökkentése mellett játékoseladásra készül a milánói csapat, vagyis a további erősítés azon a módon, ahogy Conte tervezte, nem megvalósítható.

A friss rossz tapasztalat is mondathatja azt Contéval, nem akar bizonytalan projektbe belekezdeni, számára csak úgy éri meg, ha a nevét győztes projekthez adja. A Tottenhammel ez könnyen a Premier League-ben biztosan nem megvalósítható.