A Real Madrid újra lemarad Pochettinóról?

Mauricio Pochettino úgy tűnik, megint nem lesz a Real Madrid edzője

 

Mauricio Pochettino és a Real Madrid már évek óta kerülgetik egymást, de egyelőre még mindig nem találtak egymásra. A Marca cikke szerint nagy valószínűséggel újra elkerülik egymást a felek.

 

Pochettino 2018-ban lehetett volna a Real Madrid edzője, mikor Zinedine Zidane távozott a klubtól, akkor a spanyolok a Tottenham mesterében látták volna a megoldást. Pochettino akkor elképesztően népszerű volt, a csapata látványos focit játszott, ráadásul a Madrid nem bánta volna, ha megszerezhetik Harry Kane-t a Tottenhamtől.

A Marca cikkéből kiderül, hogy Pochettino éppen akkor írt alá új szerződést a Tottenhammel, a klub pedig állítólag 50 millió eurót kért volna az elengedéséért. Annyit a Real Madrid érthetően nem fizetett. Viszont jött Julen Lopetegui.

Érdemes megjegyeznünk, hogy a Lopetegui szerződtetés igen otrombán sikerült, szétrombolva a spanyol válogatott világbajnoki szereplését is, mivel sikeresen a vébé előtt nem sokkal jelentették be a megállapodást. Lopetegui alatt amúgy látványosan játszott a csapat, viszont az eredmények egy idő után nem jöttek, aminek a vége edzőváltások, majd Zidane visszatérése lett 2019-ben.

Zidane 2020/21-es idény végén távozott újra a Real Madridtól. És a pletykák újra felerősödtek Pochettino körül. Viszont a Marca szerint éppen azért csúszik majd le a Madrid Pochettinóról, mert az argentin mesternek élő szerződése van a PSG-vel, amit ők tiszteletben tartanak.

Annyit azért halkan érdemes megjegyezni, hogy a Tottenham viszont tárgyal a PSG-vel Pochettino helyzetéről. A sajtóhírek szerint az argentin mester nem érzi igazán jól magát Párizsban, így az sem lenne meglepő, ha végül távozna fél idény után a klubtól.

Főleg azok után, hogy nem sikerült még a bajnoki címet sem elhódítani, ráadásul, csak a következő idény végéig szól a szerződése a klubhoz.

Ráadásul Zidane felszabadult, és nem lennénk meglepve, ha a PSG mindent megpróbálna hazacsábítani a francia mestert, aki tudja, hogyan kell Bajnokok Ligáját nyerni. Hiszen a PSG fő vágya a Bajnokok Ligája trófea.

A Real Madrid Pochettino mellett, akit nagy valószínűséggel, akkor most még sem akarnak igazán, Raúl és Antonio Conte között dönt. Raúl hátránya a tapasztalatlanság. Conte hátránya pedig valószínűleg a fizetése, de leginkább az, hogy nemzetközileg nem ért el felmutatható eredményt. Érdekesség, hogy itt is van egy Tottenham szál, ugyanis Antonio Conte-t természetesen a Tottenhammel is hírbe hoztak már.