Neymar és Mbappé a távozás mellett dönt?

ˆhirdetés

A PSG-nek idén sem sikerült megnyerni a Bajnokok Ligáját, a top sztárjaik maradni fognak?

 

 

A Manchester City kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a PSG-t a Bajnokok Ligájából. A döntőbe az angolok jutottak, így történelmük során először sikerült bejutni a BL döntőjébe. A PSG tavaly bejutott, idén abban reménykedtek, sikerülni fog újra eljutni a fináléig, és a tavalyi tapasztalatok alapján meg is nyerni azt.

 

Egyelőre úgy tűnik, hogy a PSG minden évben összefut egy jobb, vagy sokkal jobb ellenféllel. Ennek okait lehet vizsgálni, sok szempontot lehet felhozni, de az biztos, hogy tavaly a Bayern München lemosta őket a pályáról, idén pedig a Manchester City domináns játéka elszívta a levegőt a francia klub sztárjátékosai elől.

Pedig ott volt a pályán Neymar, idén tavasszal nem a sérüléséről szóltak a hírek. Akinek szinte momentuma sem volt, nem tudott elől senkinek sem passzolni, amikor egyedül próbálkozott, akkor legalább két védő állta az útját. A visszavágón ráadásul Kylan Mbappé nem is játszhatott, vagyis a legértékesebb játékosa a klubnak, nem volt bevethető állapotban.

Az ilyen feszült helyzetekben kijön, hogy a PSG csak a francia bajnokságban szerepel, a játékosok nincsenek olyan nyomás alá helyezve, mint az angol bajnokságban lennének, míg pl. a hasonló helyzetben lévő Bayern München a klub múltja és a jelene is miatt kiemelkedik ugyan a bundesligából, de egy olyan gépezet van évtizedek óta mögöttük, amely garancia lehet nemzetközi szinten is a sikerre.

A PSG ráadásul edzőt is váltott idény közben. A párizsi klubnál viszonylag sűrűn cserélődnek az edzők, de a hőn várt Bajnokok Ligája sikert nem tudták egyikükkel sem elérni.

A kérdés, mikor lesz elege Neymarnak és Mbappénak a viszonylagos sikertelenségből. Mert azért nagy szó ám újra eljutni a legjobb négybe, de nincs minden nap Bajnokok Ligája mérkőzés. Míg a francia bajnokság már nem okoz olyan nagy kihívást a számukra és a klubnak sem, még akkor sem, ha idén esetleg nem sikerül megnyerni a Lille előtt a Ligue1-t

Neymar és Mbappé szerződéshosszabbítás előtt áll. Biztosan meggondolják, hogy hosszabbítsanak egy olyan klubbal, amellyel nem tudnak évek óta a csúcsra jutni. A PSG dönthet mind a két játékos esetében úgy, hogy nem engedi el őket a nyáron, de akkor jövőre ingyen kell lemondaniuk a világ két legdrágábban leigazolt játékosáról.

Neymart a Barcelona csábítja vissza. A távozása óta kiderült, hogy Neymar "egyedül" nem tud a hátán cipelni egy csapatot. És az is, hogy egy szem Messi nem elég ahhoz, hogy a Barcelona Bajnokok Ligáját nyerjen. Nagy találkozás lenne, ha Neymar és Messi újra egy csapatban játszhatna, de kérdés, hogy a Barcelona az anyagi helyzetének köszönhetően megengedheti-e. Vagy a PSG csábítja el Messit?

Mbappét pedig a Real Madrid vinné. A spanyol klub a következő évtized csapatát építené Mbappé és Haaland szerződtetésével. De náluk is kérdés, hogy most megengedhetik-e maguknak.

Ahogy Mino Raiola is mondta az AS-nak, itt nem az a kérdés, hogy megengedheti-e magának a Real Madrid, hogy leigazolja Mbappét és Haalandot, hanem inkább az: megengedhetik-e maguknak, hogy nem igazolják le. Célozva arra, ha most nem teszik meg, akkor lemaradhatnak róluk, akár örökre.

A Real Madrid esetében a Szuperliga lehetett volna egy fontos bevételi forrás, így elképzelhető, hogy idén nem fognak lépni Mbappé ügyében, hanem inkább egy évvel később, ingyen csábítanák a játékost.

Mbappé 22 éves, vele egy évtizedre tudna tervezni a Real Madrid. Neymar 29 éves, utolsó nagyobb váltása előtt lehet a brazil csillag.

 

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés