Kondás Elemér lett a Diósgyőr edzője

Kondás Elemér veszi át a munkát az NB2-be kieső Diósgyőrnél

 

A jövőben Kondás Elemér irányítja a labdarúgó OTP Bank Ligából kiesett DVTK labdarúgócsapatának szakmai munkáját.

 

A másodosztályú idényre készülő borsodi klub honlapján Benczés Miklós sportigazgató kiemelte: a klubhoz és a megyéhez is kötődő szakember "kimagasló szerepet vállalt" a DVSC idei feljutásában, míg korábban, kisvárdai munkássága során a klub először került az élvonalba.

"Az eredményesség mellett munkássága másik jellemzője, hogy sikeresen építi be a fiatalokat, ugyanakkor jól kezeli a rutinos labdarúgókat is. Hiszek benne, hogy vezetésével azonnal visszajut a DVTK az élvonalba" - bizakodott a sportigazgató.

Kondás Elemér a DVSC-vel kétszeres magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes. Legutóbb is a debreceni együttes kispadján ült, február közepén viszont - bár csapata ötpontos előnnyel állt a tabella élén - a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor páros érkezett a helyére.

A tavaszi idényben - horvát Zoran Zekic irányításával - végig a kiesés elől menekülő DVTK a bajnoki végjátékban sorozatban három győzelmet aratott, de sorsát megpecsételte, hogy a 32., utolsó előtti fordulóban csak döntetlent ért el, míg legnagyobb riválisa, a Budapest Honvéd győzni tudott.

 

forrás: MTI