Kétgólos előnyt szórakozott el a Barcelona a Levante ellen

Hiába vezetett már két góllal is a Barcelona a Levante pontot mentett a hat gólt hozó mérkőzésen

 

A Barcelona úgy ment neki a La Liga 36. fordulójában a Levanténak, mint aki esélyes még a bajnoki címre. Gyors támadásokkal veszélyeztettek, és a szünetre kétgólos előnnyel mentek pihenni a játékosok.

 

A 25. percben Messi látványos mozdulattal lőtt a kapu bal oldalába, majd a 34. percben Dembélé passzolt zseniálisan középre, Pedri pedig a kapuba lőtt.

De a második félidőre nem koncentrált eléggé a Barcelona, a Levante pedig az 57. percben Melero fejesével megszerezte a szépítő találatot, Miramón beadásából fejelt a hálóba a középpályás. Két perccel később Morales lőtt látványos gólt a bal alsóba, Roger Martíval játszott össze a támadó.

A Barcelona gyorsan reagált, Dembélé a tizenhatoson belülre érkezve, jobbról lőtt a jobb felsőbe a 64. percben. De ezt az előnyt sem tudta megőrizni a Barcelona, Sergio León a 83. percben ügyesen perdített bele Tono balról belőtt labdájába, ami így rövidben kötött ki.

A Levante biztos bennmaradó, míg a Barcelona egy pontra közelítette meg az Atletico Madridot, de a madridi csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, majd szerda este a Real Sociedad ellen távolodhat akár az üldözőitől.

A Sevilla is szerdán játszik a Valencia ellen, azon a mérkőzésen az andalúz dobogós álmok életben tartása lesz a cél.

A Real Madrid a Granada ellen játszik majd csütörtökön késő este, a többi eredménytől függően akár az első helyre is ugorhat Zidane legénysége.

 

SPANYOL FOCI, LA LIGA TABELLA

2021.05.11., KEDD     KEZDÉS
LEVANTE

Melero 57

Morales 59

Sergio León 83
3-3 BARCELONA

Messi 25

Pedri 34

Dembélé 64
22.00