A Real Madridnak csatárt kell igazolnia

ˆhirdetés

Csatárgondokkal küzd a Real Madrid, nem véletlen, hogy sztárcsatárokkal hozzák hírbe a klubot.

 

 

A 2020/21-es idényre a Real Madridnak egyértelműen rányomja a bélyegét a koronavírus járvány és az azt követő gazdasági válság. Ennek köszönhetően szinte mindenkit eladtak, vagy kölcsönben elengedtek azok közül, akik nem égetően alapemberei a csapatnak.

 

Ez egyszerre jó döntés, hiszen anyagilag rendezi kicsit a helyzetet, viszont a szakmai munkát megnehezíti, főleg akkor, amikor sorra dölnek ki sérülés miatt a játékosok. Ezt persze több fiatal labdarúgó nem bánja, hiszen esélyt kaptak a bizonyításra, viszont a legdurvábban lyukas poszt a befejező csatáré.

Sérülés miatt nem számíthat Zidane Karim Benzemára, és ez rögtön észrevehető. Amikor a francia játszott, akkor sem aléltak el a szurkolók a látványos játéktól, de azért legalább csordogáltak a gólok. Benzema kiesése rávilágított, nincs gólszerző játékosa a csapatnak, ha nincs Benzema. (Mariano a kevés játéklehetőségnek köszönhetően nincs formában, Jovic már a Frankfurtban játszik). A többiek pedig inkább szélsők, nem befejező csatárok. Hazard sérülésből kezd visszatérni, tőle lehetne még többet várni, vagy Asensiótól, de ő is formán kívül van. Míg a sérülése előtt Rodrygo emelkedett még ki gólerősségben a szélsők közül, de több hónapos kihagyás után kellene rögtön játékba lendülnie. Vini Jr. pedig tipikusan megosztó játékos, nagyszerű dolgokra képes, ha cselezni kell, de a gólszerzés nem az erőssége.

Nem csoda, hogy ilyen helyzetben a csatárkérdés a legfontosabb a Real Madrid számára. Az utóbbi években két játékost emlegettek a klubbal kapcsolatban: Kylian Mbappé és Erling Haaland. Az előbbi Zidane nagy kedvence lenne, de ő sem feltétlenül befejező csatár. Ráadásul a PSG nem akarja eladni, viszont a nyár a számára is fontos lehet, ha nem hosszabbít, akkor a franciák egyetlen észszerű megoldása az eladás lenne. Erling Haaland viszont már befejező csatár, a norvég támadó elképesztő számokat produkált már a Salzburgban is, de a Dortmundban tovább fokozta a teljesítményét. A német klub érdekelt abban, hogy magas összegért ugyan, de eladja a játékosát. 

A tervek szerint mind a két játékost leigazolná a csapat, ami további játékoseladásokkal fog járni. Kérdéses lesz többek között Eden Hazard helyzete, kivéve akkor, ha tavasszal kiheveri a sérüléseit és bizonyít. Jovicról valószínűleg végleg lemond a Madrid. De ott lesz még egy Gareth Bale kérdés is, aki ugyan kezd magára találni a Tottenhamnél, de a top fizetéséről nem akar lemondani. Mariano helyzete sem túl biztató...

ˆhirdetés