A Dortmund nincs könnyű helyzetben, ha meg akarja tartani Haalandot

ˆhirdetés

Erling Haaland nyáron klubot válthat, a Dortmund nehezen fogja megtartani a norvég csatárt

 

 

Az utóbbi 1-2 év Erling Haaland felemelkedéséről szólt, már az meglepetés volt, hogy a Salzburgtól csak a Dortmundhoz igazolt, ahol rögtön megugrotta a Bundesliga szintjét, és a Bajnokok Ligájában is tovább szárnyalt. Nem csoda, most már tényleg vinni akarják a top csapatok.

 

A Dortmund ugyan meg akarja tartani a Haalandot, de meglepő lenne, ha a csatár maradna a következő idényben is. Haaland akkor marad szívesen, ha a Dortmund indul a Bajnokok Ligájában. A Borussia jelenleg csak az ötödik helyen áll, négy pontra vannak lemaradva a BL indulást jelentő helyektől.

A német bajnokságból még nyolc mérkőzés van hátra, de a Dortmundnak játszania kell még a második helyen lévő Leipziggel, a harmadik  Wolfsburggal és a negyedik helyen lévő Eintracht Frankfurttal is, de a mögöttük lévő Leverkusen ellen is lesz még bajnoki, vagyis nincs könnyű menetrendje a klubnak.

Viszont a korábban hallott kivásárlási ár, ami 75 millió euró, csak 2022 nyarától lép érvénybe, addig a Dortmund kezében van a játékos sorsa. Az angol lapok szerint akár 150 millió euróra is felkúszhat idén nyáron a játékos ára, amit viszont nem sok csapat fog tudni kifizetni, főleg úgy nem, hogy árfelhajtó hatása lehet a rengeteg érdeklődőnek. A Real Madrid már jó ideje vinné a játékost, rá és Mbappéra építené a jövő keretét Florentino Perez klubelnök. De az elnökválasztáson áteső Barcelonánál is célpont lett Haaland, aki Luis Suárez szerint is a következő éra meghatározó játékosa lehet. Amúgy éppen Suárez távozása utáni űrt kellene betöltenie a norvégi fiatalnak.

De Angliából is lehetett már hallani a Manchester City, a Manchester United és a Chelsea érdeklődéséről is, vagyis Haaland válogathat, és mesés fizetésre készülhet.

ˆhirdetés