Barcelona: Látványos a fejlődés az előző évhez képest

ˆhirdetés

Kezd jó útra térni a Barcelona játéka, persze messze még a csúcstól, de változott a tendencia

 

 

A Barcelona elérte idén is a 100 gólt a bajnokságokban és a kupákban összesen. Ehhez 43 mérkőzésre volt szükség, ami nagy előrelépés az előző idényhez képest, amikor 48 meccs alatt sikerült elérni a 100 gólt. Persze ez nem a csúcs, hiszen például a 2016/17-es szezonban csak 36 mérkőzés kellett ehhez a számhoz, vagy a 2011/12-es idényben 31. Viszont látszik, hogy valami elkezdett működni a csapatnál.

 

Az, hogy alakul a játék, jól jellemzi, hogy az utóbbi 18 mérkőzésen nem szenvedett vereséget a bajnokságban a Barcelona. Ebből 15 győzelem mellett csak három döntetlen csúszott be a Valencia, az Eibar és a Cádiz ellen. Közben voltak gólgazdag győzelmek is, hiszen a Granada négyet kapott, az Alaves ötöt, míg az utóbbi, a 28. fordulóban pedig a Real Sociedad lett a szenvedő fél: 6-1.

Egyre inkább látszik, hogy mit akar játszani a Barcelona, és az is látszik, hogy Messi kezdi élvezni a focit. Az argentin zseni, akinek a maradása még mindig nem biztos, klubrekorder lett, nála többször még nem lépett pályára a klub színeiben játékos.

A gólok felét az alap támadó-trió szerezte, Messi 29, Griezmann 14, Dembélé is 9-nél jár, de összességében 19 játékos volt eredményes a keretből.

Ronald Koeman állítólag élvezi Joan Laporta, az új elnök bizalmát is. A holland szakember pedig egyre több sajátnevelésű fiatalt épít be a csapatba, ami a szurkolók szempontjából mindenképpen biztató.

A Bajnokok Ligájában még nem tud felnőni a top riválisaihoz ez a Barcelona, viszont a bajnokságban már csak négy pont a hátrány az éllovas Atletico Madriddal szemben. Érdekesség, hogy az Atletico a bajnokságban csak 51 gólt szerzett, és nagy részt a nyáron a Barcelonától kiebrudalt Suárez lövi azokat is, míg a Barcelona már 67-nél jár, a harmadik helyezett Real Madrid pedig csak 49 gólos.

A góllövőlista élén Messi áll 23 góllal, Luis Suárez 19, míg Karim Benzema 17 gólos, de Gerard Moreno is jó idényt fut, 16 gólnál jár.

Nemzetközi kitekintés: Lewandowski 35 gólos a Bundesligában, Cristiano Ronaldo szintén 23 gólnál jár a Juventus színeiben, Haaland (Dortmund) és André Silva (Frankfurt) 21-21 gólos. Az Interben szereplő Romelu Lukaku is már 19 gólnál jár. A Premier League-ben 17 gólnál járnak az éllovasok, Kane és Salah, míg Bruno Fernandes pedig 16-nál.

 

ˆhirdetés