Tovább fokozódik a helyzet a Real Madridnál

ˆhirdetés

Sergio Ramost műteni kellett, Marcelo pedig megsérült, fogynak a védők, de vannak jelentkezők a kieső posztokra, valamint Zidane is húzott egy tőle szokatlant.

 

 

A Real Madrid kerete a télen tovább fogyatkozott, szinte mindenkit kölcsönadtak már, aki menni akart, Isco ragadt bent egy kicsit, de most a védelemben van probléma, hiszen Sergio Ramos sérült, műteni kellett, Marcelo lehetőséget kapott, jól játszott, megsérült.

 

A sok sérülésnek köszönhetően meglepőt húzott a Getafe elleni első fordulóból bepótolt mérkőzésen Zinedine Zidane. A jól megszokott 4-3-3 és néha 4-4-2 helyett egy 3-4-3-as hadrendben küldte pályára a játékosait. Erre azért is került sor, mert a sok sérülésnek köszönhetően elfogytak a játékosai hátul, vagy nem úgy teljesítettek, ahogy elvárnák tőlük.

A jelenlegi legnagyobb problémát Sergio Ramos helyzete okozza, több szempontból is. Ramos a csapatkapitány, ő az, aki össze tudja fogni hátulról a csapatot. Viszont jelenleg sérült, majd műteni is kellett, várhatóan két hónapot kell kihagynia a középső védőnek. Ráadásul úgy tűnik, nem jutott egyezségre a szerződéshosszabbításról a Madriddal. De amúgy is, a kora miatt Ramosra nem lehet már hosszú távon építeni, kell megoldás a Ramos utáni érában, de kell akkor is, ha marad a klubnál, de nem lesz minden mérkőzésen bevethető. Ramos után amúgy a PSG és a Manchester United is érdeklődik.

Az utóbbi hetekben, de tulajdonképpen az utóbbi években megfigyelhető volt, hogy Raphael Varane csak akkor képes megbízható teljesítményt nyújtani, ha ott van mellette Ramos is a védelemben. Ramos kiesésével voltak próbálkozások, Militao sem tűnik rossza megoldásnak, de ha éppen eltiltás miatt nem bevethető, vagy sérült, akkor középen nagyon kevesen maradnak.

Zidane éppen ezért a Getafe ellen a Nacho, Varane, Mendy három belső védővel küldte pályára a csapatát, a jobb oldalon Marvin Park segítette a támadásokat, vagy a védekezést, a bal szélen pedig Marcelo. Marvin egyelőre a nagy nyertese ennek az átalakításnak, mert a fiatal játékos egészen sok lehetőséget kap az edzőtől, míg Marcelo úgy tűnt, végre megtalálja a helyét, de a hajrában le kellett cserélni. A Real Madrid azóta bejelentette, vádlisérülés miatt egy időre pihentetni kell a játékost, a spanyol lapok szerint 2-3 hétig nem játszhat Marcelo. A hiánya nem jön jól a csapatnak sem és személyesen a játékosnak sem, hiszen végre megtalálták azt a posztot, amin újra tudna tündökölni, mert a Getafe ellen kimondottan jól játszott a sérüléséig.

A Getafe idén nem túl gólerős, de ez az új felállás egyelőre bevált a Madridnak, kapott gól nélkül húzták le a mérkőzést.

Már csak az a kérdés, hogy Marcelo kidőlésével Mendy kerül vissza a bal szélre, és akkor ki fog középen játszani? Marcelo helyett Chust állt be a hajrára, vagyis akár a 20 éves védő is több lehetőségre készülhet a jövőben, míg a sérüléshullám nem ül el.

A pletykák szerint elképzelhető, hogy a nyáron David Alaba érkezik a védelembe, a védő szerződése a nyáron jár le a Bayern Münchennél.

ˆhirdetés